Δωρεά στον Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου

"Με την ευχή η πρόοδος της επιστήμης να καταστήσει άχρηστο τον καρεκλοζυγό"

  • Τετάρτη, 8 Απριλίου, 2015 - 15:25

Σήμερα το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, στην αίθουσα προ της μονάδος Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, παρέδωσε στο Σύλλογο Νεφροπαθών Σύρου Ψηφιακό Καρεκλοζυγό, παρουσία του Διευθυντού του Νοσοκομείου κ. Τρίντζαλη, της Υπευθύνου Ιατρού και εκπροσώπων του Συλλόγου Νεφροπαθών.

Ομιλών κατά την τελετή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , αφοῦ ομίλησε περί της ζωτικής σημασίας των νεφρών για τον ανθρώπινο οργανισμό και της συμβολικής τους σημασίας στην Αγία Γραφή, όπου τόσο στους Ψαλμούς, όσο και την Αποκάλυψη οι νεφροί θεωρούνται μαζί με την καρδιά έδρα των ανθρώπινων συναισθημάτων, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Όταν ο Σύλλογος Νεφροπαθών αποτάνθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να αποκτήσει τον απαραίτητο αυτό εξοπλισμό, απευθυνθύκαμε στην EUROMEDIKA και τον Επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκο, προκειμένου να μας διευκολύνουν στην προμήθειά του. Ο κ. Λιακουνάκος, όμως, προσφέρθηκε να το προσφέρει ο ίδιος, και τώρα, με τη σειρά μου σας το παραδίδω….Εύχομαι, βέβαια, να σας παρέδιδα ένα όργανο ψυχαγωγίας, αλλά, δυστυχώς, έτσι είναι η ζωή…. Σας παρακαλώ να το δεχθείτε ως προσφορά αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως και της τοπικής μας Εκκλησίας, με την ευχή να έρθει γρήγορα η ημέρα, που η πρόοδος της ιατρικής επιστήμης θα καταστήσει άχρηστο και περιττό τον καρεκλοζυγό αυτό».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τον Διευθυντή του Νοσοκομείου και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την πολύ καλή αυτή Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, η οποία ανακουφίζει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας από τη Σύρο και τα γύρω νησιά.

Εν συνεχεία, ο Διευθυντής του Νοσοκομείου κ. Τρίτζαλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λιανουνάκο για την προσφορά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, λέγοντας ότι τον γνωρίζει 38 χρόνια και πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό του Νοσοκομείου, όπως και ο προκάτοχός του κυρός Δωρόθεος Α΄.

Ευχἠθηκε, τέλος, καθώς το Νοσοκομείο διέρχεται δύσκολη περίοδο, αυτή η προσφορά να ενεργοποιήσει και άλλους συντοπίτες μας, ώστε να συνδράμουν το Νοσοκομείο Σύρου στο μεγάλο και δύσκολο έργο, που επιτελεί.