Επίσκεψη του Κατηχητικού Σχολείου της Παναγίτσας Χρούσσων στην Τήνο

Προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου πραγματοποίησε χθες το πρωί το κατηχητικό σχολείο του Ι. Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Χρούσσων, στο πλαίσιο της πρώτης προγραμματισμένης εκδρομής για τη νέα κατηχητική περίοδο, η οποία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του εφημέριου π. Φλαβιανού Αλμπέσκου, γονείς και παιδιά, επισκέφτηκαν την Παναγία της Τήνου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ιερέα του Ιδρύματος για το ιστορικό της εύρεσης της ιεράς εικόνας, μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αδελφής Πελαγίας. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά και στις θαυματουργές ιδιότητες της εικόνας της Παναγίας. Σημειώνεται ότι εκείνη την περίοδο επικρατούσε ακόμη στο νησί ολέθρια πανώλη με κίνδυνο τη μετάδοση της θανατηφόρας ασθένειας σε όλο το νησί. Αλλά, ω του θαύματος, πολλοί από εκείνους που είχαν προσβληθεί από την πανώλη σώθηκαν παράδοξα, επικαλούμενοι τη βοήθεια της Θεοτόκου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στο μαυσωλείο της «Έλλης» και ενημερώθηκαν για τον τορπιλισμό και τη βύθιση του του ελληνικού καταδρομικού στο λιμάνι της Τήνου. Στη συνέχεια, ακολούθησε μία βόλτα στην πόλη του νησιού και κέρασμα στα παιδιά. Συντονίστρια της επίσκεψης ήταν η υπεύθυνη του Κατηχητικού Σχολείου κ. Ειρήνη Ξαγοράρη, έχοντας την πολύτιμη βοήθεια των αδερφών Πρίντεζη.

Στα σχέδια των υπευθύνων είναι η πραγματοποίηση ανάλογων επισκέψεων καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Σημειώνεται πως αρκετοί γονείς εμπιστεύονται την ενορία των Χρούσσων για τη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.