Στη λειτουργία εντός του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σύρου με αφορμή την ανακαίνιση του ναού

«Αρχιτεκτόνημα υψίστου κάλλους»

Δοξολογία, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Ιδρυματικού Ναού των Τριών Ιεραρχών του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου Σύρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Στην αρχιερατική λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’, παρέστησαν ο Καθολικός Επίσκοπος π. Πέτρος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργος Μαραγκός, η πρόεδρος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου, κ. Μαρία Καζατζάκη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, κ. Γιαλόγλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Μάρκος Δαδάος και ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Ιάκωβος Γκίζης.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη την Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του «αρχιτεκτονήματος υψίστου κάλλους και συμμετρίας», όπως αποκάλεσε τον Ι.Ν., ενώ παράλληλα συνεχάρη και τον Εφημέριο, π. Βενέδικτο, για τις άοκνες προσπάθειές του και τη συμβολή του, όπως επίσης και όλους, όσοι συνέδραμαν, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποκατάσταση του ναού.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Καζατζάκη, αναφέρθηκε στις αντιξοότητες, που αντιμετωπίστηκαν κατά την προσπάθεια αναστήλωσης του ναού, λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολλών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ με τη σειρά της ευχαρίστησε, πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο και τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο, για την προσφορά τους, όσον αφορά στο εσωτερικό του ναού, ενώ συνέχισε ευχαριστώντας τα μέλη της Φιλοπτώχου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, που με την ανιδιοτελή τους, με κάθε τρόπο, βοήθησαν να ολοκληρωθεί το εσωτερικό του ναού και να καθαριστεί, τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών, τον κ. Δήμαρχο, το Σύλλογο Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων, οι οποίοι εκπόνησαν δωρεάν τη μελέτη για την επισκευή, τον πολιτευτή Κυκλάδων, κ. Βακόνδιο, για την προσφορά του σε σώματα θέρμανσης και τέλος, όλους, όσοι βοήθησαν, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σοβαρές φθορές του ναού, αλλά και να υπάρξει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος, η πρόεδρος του Ιδρύματος και ο Αρχιμ. Βενέδικτος, υπέγραψαν αναμνηστικό Πιττάκιο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας, η οποία βρίσκεται στο πλάι της εισόδου του ναού.