Τέλεση Δοξολογίας την Πρωτοχρονιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

Ευλογημένη υποδοχή του νέου έτους

Με θερμά λόγια κι ευχές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ υποδέχθηκαν οι πιστοί την έλευση του νέου έτους στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου την Πρωτοχρονιά, μετά από την τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας και της Θείας Λειτουργίας.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του βουλευτή Κυκλάδων, Αντώνη Συρίγου, του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού καθώς και αιρετών προσώπων αλλά κι εκπροσώπων φορέων, Συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ ευλόγησε κι έκοψε την Αγιοβασιλιάτικη πίτα του πολιούχου ναού της Σύρου, απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές προς το σύνολο των πιστών της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου αλλά και τους ιερείς που επιτελούν συνετά και με συνέπεια το έργο τους στα δώδεκα νησιά της Μητρόπολης.

Πολύτιμο το έργο στα νησιά της Μητρόπολης

“Πεπληρωμένο από όλες τις χάρες του Θεού” ευχήθηκε προς όλους, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ να είναι το νέο έτος που ανέτειλε στον σύντομο χαιρετισμό του, προτού ευλογήσει και κόψει την αγιοβασιλιάτικη πίτα. Σε μία κίνηση συμβολική που αποδεικνύει την αρμονική συνύπαρξη δε, των δύο δογμάτων στη Σύρο, ο ίδιος κάλεσε και τον Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου να κόψουν από κοινού την πίτα. Πέραν των ευχών υπέρ υγείας, ειρήνης και υπέρ της πατρίδας, ο Μητροπολίτης Σύρου εξήρε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι ιερείς στις ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου στο σύνολο των νησιών που εκείνη “αγκαλιάζει” και καθοδηγεί. Ειδικότερα, ευχήθηκε προς όλους μακροημέρευση και καλή ποιμαντική πορεία, οι οποίοι, όπως είπε, “ευόρκως διακονούν τα ιερά Θυσιαστήρια των 12 νησιών” ενώ ταυτόχρονα, ευχαρίστησε και τα μοναχικά τάγματα, καθώς όπως πρόσθεσε “διατηρούν τις Μονές σε αρίστη κατάσταση και τις έχουν καταστήσει λιμάνια ψυχών, όπου αναπαύονται κουρασμένες ψυχές ανθρώπων, όχι μόνο από τα νησιά, αλλά και από όλη την Ελλάδα”. Μεταξύ άλλων, ο κκ. Δωρόθεος Β΄ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του “και προς όλους τους συνεργούς της διακονίας του, τον Προϊστάμενο και τους εργαζόμενους των Γραφείων και όσους εργάζονται σε όλα τα ιδρύματα, τα φιλανθρωπικά καταστήματα και τα έργα ποιμαντικής μέριμνας της Ιεράς Μητρόπολης”. Τέλος, κατόπιν της αναφοράς του στα πεπραγμένα και το επιτελεσθέν έργο – κοινωνικό και φιλανθρωπικό – κατά το 2015, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πολύτιμο έργο των ευεργετών – επωνύμων και ανωνύμων – που συνδράμουν τα μέγιστα στις κοινωνικές και φιλανθρωπικές προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσφορά του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.