Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Θεοφανείων στη Σύρο

  • Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2016 - 13:49
  • /   Eνημέρωση: 6 Ιαν. 2016 - 15:54
  • /   Συντάκτης: Αντώνης Μπούμπας

Ο Γιώργος Ξαγοράρης ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό κατά τον φετινό Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Ερμούπολης, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών που συμμετείχαν στον πανηγυρικό εορτασμό των Αγίων Θεοφανείων στη Σύρο.

Με την προσήκουσα λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, ακολούθησε λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Σύρου, τον ιερό κλήρο, τις αρχές, τους εκπροσώπους φορέων, οργανισμών, οργανώσεων, σωματείων και τον λαό.

Την πομπή πλαισίωσαν η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Άγημα από τη Ναυτική Βάση Σύρου.

Η λιτανεία διήλθε δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της πλατείας Κανάρη.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων ολοκληρώθηκε με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθιερωμένο Αγιασμό των Υδάτων, στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός κατέληξε λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου πραγματοποιήθηκε δεξίωση παρουσία των αρχών του τόπου.

Αναλυτικότερα στο αυριανό φύλλο της "Κοινής Γνώμης"

Συνεχής προσθήκη φωτογραφιών