Επετειακό άρωμα στον Σύλλογο Ηπειρωτών Σύρου

Δέκα χρόνια δράσης και ενεργής συμμετοχής στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου συμπληρώνει το 2016 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου.

Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσά του, αμέσως μετά την τέλεση Θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου προς τιμήν του προστάτη του Συλλόγου, Αγίου Αρσενίου εκ Πάρου.

Την πίτα ευλόγησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου και ο π. Κωνσταντίνος Κοντός, οι οποίοι ευχήθηκαν στο Σύλλογο καλή συνέχεια στο αξιόλογο έργο τους που έχει ως στόχο τη διατήρηση των παραδόσεων της Ηπείρου και στη μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων στις νεότερες γενιές.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η πρόεδρος κ. Ζαχάρη σημείωσε ότι στο πλαίσιο των 10 χρόνων ζωής του Συλλόγου, ο οποίος αγκαλιάστηκε θερμά από την τοπική κοινωνία του νησιού, θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση κατά την οποία θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις και οι καλύτερες στιγμές της πολυετούς πορείας του.

Προσεχείς εκδηλώσεις

Πρόσθεσε επίσης ότι και τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός εκδηλώσεων με σημαντικότερα το δημοφιλές πλέον πανηγύρι του Πάγου, που αποτελεί θεσμό στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Σύρου. Τέλος, σημείωσε πως η χορευτική ομάδα του Συλλόγου θα συμμετέχει στις 5 και 6 Μαρτίου στο Ηπειρώτικο Αντάμωμα, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στον Πειραιά, ενώ η ομάδα του πολυφωνικού τραγουδιού θα συμμετέχει σε δύο παγκόσμια φεστιβάλ, το ένα στις αρχές Ιουνίου στην Τήνο και το άλλο, τον Ιούλιο στην Πρέβεζα.

Απονομή τιμητικών διπλωμάτων

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών βραβεύσεων σε μέλη του Συλλόγου που είτε εισήχθησαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας είτε διακρίθηκαν σε αθλητικές εκδηλώσεις. Διπλώματα απονεμήθηκαν στην Αικατερίνη Βλαχοπούλου για την εισαγωγή της στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας στην Αθήνα, στη Βασιλική Φιλίππα για την εισαγωγή της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Προσχολικής Ηικίας, στον Μάριο Χατζηιρεμία για την εισαγωγή του στο Τμήμα Επιστήμης, Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στον δρομέα Αλέξανδρο Μπόλια για τη συμμετοχή του στον 9ο γύρο της Λίμνης των Ιωαννίνων τον, περασμένο Σεπτέμβριο, όπου διένυσε 30 χιλιόμετρα σε 2 ώρες, 5 λεπτά και 39 δεύτερα.