Ο "Περίπατος" του Αυτοκράτορα στα γραφικά σοκάκια της Μυκόνου

  • Δευτέρα, 25 Απριλίου, 2016 - 12:57

Υπό τα βλέμματα εκατοντάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών της Μυκόνου πραγματοποιήθηκε  η λαμπρή λιτανευτική πομπή της Βαϊοφόρου, η λεγόμενη "Περίπατος του Αυτοκράτορα", στην παραλία και τα γραφικά δρομάκια του νησιού.

Της πομπής προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου-Μυκόνου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής και Αξιωματικοί της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου και πλήθος πιστών. Μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά που κατασκεύασαν τα ίδια ή οικογένειές τους, κατά το επιχώριο έθος.

Κατά την άφιξη της λιτανείας στο Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β` ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, για την εν γένει διακονία του και τη με ιεραποστολικό ζήλο μεταβασή του στα νησιά της Μητροπόλεως, για τη θεραπεία του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, τους Επιτρόπους και τις ευσεβείς κυρίες και τους νέους για τη φιλοτέχνηση των ωραιότατων βαΐων, συνεχάρη τους  γονείς των παιδιών, τους ευχήθηκε για τα παιδιά τους και σε όλους για το Άγιο Πάσχα, και κάλεσε τα παιδιά νά ψάλλουν με δυνατή φωνή τα Κάλαντα της Βαϊοφόρου, ώστε, όπως είπε "να τα πάρει η θάλασσα και να τα ταξιδεύσει σε όλα τα νησιά της Ιεράς μας Μητροπόλεως".