Μεταθέσεις Εφημερίων στις ενορίες της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου

  • Τρίτη, 31 Μαΐου, 2016 - 12:15

Τις μεταθέσεις των εφημερίων στις ενορίες της Σύρου γνωστοποίησε σήμερα ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου με αναλυτική ανακοίνωσή του προς το πλήρωμα της εκκλησιαστικής κοινότητας.

Αυτούσιο το περιεχόμενό της έχει ως ακολούθως:

Προς το Πλήρωμα
της Εκκλησιαστικής Επαρχίας της Σύρου

Αγαπητοί μου,

Μετά από 2 σχεδόν χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως επίσκοπος Σύρου και αφού πρώτα μελετήσαμε για πολλούς μήνες με τους ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς το θέμα της αναδιοργάνωσης της τοπικής μας εκκλησίας, ήρθε η στιγμή να προβώ σε μεταθέσεις Εφημερίων οι οποίες θα είναι οι εξής:

Στις ενορίες:

1. Αγ. Γεώργιου – Αγ. Σεβαστιανού: π. Ιωσήφ Πρίντεζης και π. Αντρέας Γκραζέφσκι
2. Ευαγγελιστρίας: π. Νίκος Ρούσσος
3. Μάννα – Αγίου Ιακώβου: π. Αντώνιος Βουτσίνος
4. Βάρης – Πισκοπειου: π. Πέτρος Κλίμ
5. Ποσειδωνίας – Πάγου: π. Πέτρος Πρίντεζης και π. Κλάουντιο Τριφέσκου
6. Φοίνικα – Δανακού: π. Ιωάννης Μαραγκός
7. Γαλησσά – Βήσσα: π. Ιωσήφ Παλαιολόγος
8. Κινίου: π. Ιωάννης Ρούσσος

Στο προσκύνημα της Φανερωμένης θα είναι υπεύθυνοι ο π. Αντώνης Βουτσίνος και ο π. Νίκος Ρούσσος

Οι μεταθέσεις αυτές θα γίνουν σταδιακά και μέχρι τα τέλη Ιουλίου, μετά από συνεννόηση των εμπλεκόμενων εφημερίων.

Ευχαριστώ όλους τους ιερείς για τη διαθεσιμότητα τους να αφήσουν μια ενορία και να αναλάβουν μία άλλη, όλοι δέχτηκαν με αγάπη προς την Εκκλησία τη νέα τους αποστολή και με την επιθυμία να προσφέρουν τις υπηρεσίες εκεί όπου κλήθηκαν να εργαστούν.

Δεν μπορώ όμως να μη σας πω, ότι η απόφαση του Επισκόπου για μεταθέσεις των εφημερίων είναι μια δύσκολη στιγμή. Επιθυμία μου είναι να ευχαριστήσω όλους, και ενορίτες και εφημέριο, αλλά είναι επίσης υποχρέωση μου να αποφασίσω έχοντας υπόψη μου πολλές παραμέτρους σε ότι αφορά τους ιερείς μας, και τις ανάγκες των ενοριών μας.

Τέλος θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αναδιοργάνωση της τοπικής μα εκκλησίας δεν σημαίνει μόνο μεταθέσεις εφημερίων. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για μια σειρά πρωτοβουλιών που θα πάρουμε ώστε και με την βοήθεια των 3 νέων ιερέων, που σιγά- σιγά εγκλιματίζονται στη Σύρο, να αρχίσουμε τη νέα ποιμαντική χρονιά με ανανεωμένο ενθουσιασμό, εμπιστευόμενοι στην Αειπάρθενο Μαρία τη Μητέρα της Ελπίδας την πορεία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Με την αγάπη του Χριστού σας χαιρετώ.

+ Πέτρος Στεφάνου
Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης