Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νεκταρίου

  • Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2016 - 1:00

Με τη παρουσία πέντε Μητροπολιτών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα Νάξου - Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Νεκταρίου.

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Νάξου, Αγ. Νικόδημο, που φέτος συμπληρώνει 59 χρόνια για τη Χώρα της Νάξου και 60 συνολικά, από τον πρώτο εορτασμό, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1956, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, στον Καλόξυλο της Τραγαίας.

Το σημαντικότερο για φέτος γεγονός, υπήρξε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του εν Αγίοις Πατρός Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του εν Αιγίνη, του θαυματουργού. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε, λίγο πριν τις 8 το απόγευμα της Τετάρτης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου, με οικοδεσπότη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας, κο Καλλίνικο, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών.

Αμέσως μετά ξεκίνησε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Χρύσανθος, συμπαραστατούμενος, υπό των ενδημούντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Υδρας Σπετσών & Αιγίνης κ. Εφραίμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Ζακύνθου κ. Διονυσίου καί του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου

Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία, όπου το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων διά της παραλιακής Οδού παρουσία και του Σεβασμιωτάκου Διοσπόλεως κ. Προτερίου.

Στη διάρκεια δε της τελετής μίλησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αθηνών, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, βουλευτές Κυκλάδων, Πολιτευτές.