Λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο

Διακόσια παιδικά χαμόγελα έκαναν την ελπίδα «αληθινή»

Με ύμνους και τραγούδια «πλημμύρισε» ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στην περιοχή της Αληθινής, κατά την τελετή λήξης της Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο.

Διακόσια παιδιά, μεταξύ των οποίων και παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς, που συμμετείχαν στη φετινή κατασκήνωση, γέμισαν το χώρο και τις ψυχές των παρευρισκόμενων, σκορπώντας μηνύματα ελπίδας και ζωής μέσα από θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και τραγούδια για το αύριο και την αγάπη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, κληρικοί της Σύρου αλλά και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον υπεύθυνο της Κατασκήνωσης Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη για τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει επί δέκα συναπτά έτη, αγκαλιάζοντας με ιδιαίτερη θέρμη την ποιμαντική αυτή δράση της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εξίσου πολύτιμη ήταν η συμβολή παιδιών των Κατηχητικών Ομάδων του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Ερμούπολης, του νέου Διακόνου Λουκά Παράβαλου και φυσικά των γονέων.

Δέκα χρόνια αγάπης και εμπιστοσύνης

«Ξεκινήσαμε το έργο αυτό πριν δέκα χρόνια σιγά-σιγά, δειλά-δειλά και με αγωνία για την επιτυχία του. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ο Θεός ευλόγησε την προσπάθειά μας αυτή και ιδού σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα σε 200 παιδιά, μεταξύ των οποίων και τα παιδιά της "Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς", που φιλοξενούνται για δεύτερη χρονιά εφέτος στη Σύρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την δεξίωση για την προσφορά πλούσιας δοχής προς όλους και ανανέωσε το ραντεβού με τα παιδιά για τον επόμενο χρόνο, με τη βοήθεια του Θεού. 

 Η συνοδός των παιδιών της "Στέγης Ανηλίκων Πειραιώς" ευχαρίστησε με λόγους επαινετικούς και θερμούς το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β', τον π. Βενέδικτο και την Ιερά Μητρόπολη, για τη φροντίδα και τη μέριμνα, που δείχνει η Κατασκήνωση για τα παιδιά που φιλοξενεί για μια εβδομάδα κάθε χρόνο.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος της Κατασκήνωσης, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για τη μέριμνα και τη στήριξή του, τους συνεργάτες του Ομαδάρχες, τους Κληρικούς της Σύρου και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της Κατασκήνωσης, ενώ τα παιδιά, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' αναμνηστικά δώρα και ανθοδέσμη.