Ο Πειραιάς υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας της Πάρου

  • Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2016 - 21:40
  • /   Eνημέρωση: 17 Οκτ. 2016 - 22:00

Τιμές αρχηγού κράτους απέδωσε ο Πειραιάς στην εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, την οποία υποδέχτηκε εχθές κατά την άφιξη της στο πρώτο λιμάνι της χώρας, όπου μεταφέρθηκε με κανανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού από την Πάρο.

Η εικόνα, μετά από 18 χρόνια, ξαναφεύγει από το νησί, προκειμένου να εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Πειραιά, όταν και το 1994 είχε ταξιδέψει έως την Θεσσαλονίκη όπου και εκεί είχε εκτεθεί σε προσκύνημα στον Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου.

Το αδιαχώρητο από το πλήθος των πιστών που συνόδευσαν έως το λιμάνι της Πάρου την ιερή εικόνα, όπου και με κάθε τιμή παραδόθηκε στα μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου, με το οποίο έκανε το ταξίδι προς τον Πειραιά.

Παρόντες στο λιμάνι της Παροικιάς κατά την αναχώρηση της εικόνας και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, όπως και δεκαμελής ομάδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Κυκλάδων.

Το σκηνικό της αναχώρηση συμπλήρωναν τα μικρά σκάφη που βρίσκονταν εντός του λιμανιού καθώς και το πλοίο της γραμμής, προσδίδοντας μία πανηγυρική διάθεση στο γεγονός.

Σύμφωνα με το τελετουργικό της αναχώρησης, εχθές το πρωί τελέστηκε όρθρος με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ακολούθησε παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και η αναχώρηση από τον Ι. Ναό της Εκατονταπυλιανής προς το λιμάνι έγινε με λιτανευτική πομπή, όπου και τελέστηκε δέηση στην Παναγία.

Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγ. Δημητρίου Πειραιά για δέκα ημέρες, έως τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέψει και πάλι στην Εκατονταπυλιανή.