Διανομή τροφίμων από το Σωματείο Συνταξιούων και την Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Ανεξάντλητη "αγάπη"

Συνεχίστηκαν για τέταρτη φορά τα “Γεύματα Αγάπης” από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, το οποίο διένειμε φαγητό σε 130 οικογένειες της Σύρου. Οι μερίδες εξαντλήθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταγράφοντας τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, που συνεχώς αυξάνονται, δημιουργώντας έναν έντονο προβληματισμό για το αύριο.

“Όσοι οδήγησαν τον κόσμο σε αυτή την κατάντια, θα πρέπει να ντρέπονται”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Χαρίτος, καθιστώντας γνωστό ότι μέχρι και σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 500 άτομα, τα οποία από εβδομάδα σε εβδομάδα εναλλάσσονται και ανανεώνονται.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πρωτοβουλία του Σωματείου εξακολουθεί να στηρίζει το Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου, το οποίο αφουγκραζόμενο την επιτακτική ανάγκη για βοήθεια, παρέχει τα απαραίτητα τρόφιμα για την προετοιμασία του φαγητού, ενώ παραχωρεί δικούς του χώρους για τη διανομή των γευμάτων.

Τρόφιμα μοίρασε επίσης και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης “Είμαστε μια οικογένεια”. Όπως κάθε μήνα, διανεμήθηκαν 300 κιβώτια αγάπης σε οικογένειες της Σύρου, αλλά και σε οικογένειες των γύρω νησιών της, όπως η Τήνος, η Μύκονος, η Κίμωλος και η Σέριφος. Σημειώνεται ότι τις οικογένειες με προστατευόμενα μέλη ενισχύει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, ενώ οι υπόλοιπες ενισχύονται από την Μητρόπολη μέσω διαφόρων χορηγιών από μεγάλες εταιρίες της Αθήνας. Η διανομή των κιβωτίων πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στις αποθήκες του Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου.

Ετικέτες: