Αυξάνονται και πληθαίνουν τα αιτήματα για διανομή δωρεάν τροφίμων

"Δυστυχία σου Ελλάς"

- Βολές κατά του δήμου εκτοξεύει ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων- “Κόκκινο πανί” η επιβολή εισιτηρίου στις διαδρομές της αστικής συγκοινωνίας

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιβάλει την υποχρεωτική ακύρωση εισιτηρίου του 1 € στις διαδρομές της δημοτικής συγκοινωνίας προς Βροντάδο, Δήλι, Καμίνια και Άνω Σύρο, αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου, αποδοκιμάζει ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων, Γιάννης Χαρίτος.

“Θα πρέπει να ντρέπονται”

“Ο δήμος θέλει να μας μειώσει τη σύνταξη κατά 60 ευρώ το μήνα” υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι “θα πρέπει να ντρέπονται όσοι έχουν οδηγήσει τον κόσμο στην εξαθλίωση κι όμως, εξακολουθούν να ζητούν από αυτόν περισσότερες θυσίες για να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε”. Αφουγκραζόμενος τις βιοποριστικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο μέρος της συριανής κοινωνίας και αποδεικνύονται μέσα από την καθολική ανταπόκριση του κόσμου στα “Γεύματα Αγάπης” του Σωματείου, ο κ. Χαρίτος κρίνει επιτακτική τη μη εφαρμογή του μέτρου.

“Πρέπει να καταλάβουν σε τι κατάσταση έχουν φέρει τον κόσμο και να το σταματήσουν. Δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση από μας να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, όπου έχει μείνει μονάχα η φόδρα και να πληρώσουμε το εισιτήριο” αναφέρει χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στη νέα αυτή υποχρέωση.

“Δεν έχουμε να πληρώσουμε”

“Δεν μας περισσεύει ούτε μισό λεπτό. Θα στερήσουν στον κάθε συνταξιούχο το καφεδάκι που απολάμβανε μέχρι τώρα στο ΚΑΠΗ, καθώς θα αναγκάζεται πλέον να καταβάλει αντίτιμο για την μετακίνησή του”, τονίζει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα “Γεύματα Αγάπης” συνεχίστηκαν για τέταρτη φορά από το Σωματείο, με την υποστήριξη του Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου, το οποίο παρέχει τρόφιμα για την προετοιμασία των φαγητών και ταυτόχρονα, παραχωρεί δικούς του χώρους για την διανομή των μερίδων.

Ο κ. Χαρίτος καθιστά γνωστό, ότι μέχρι σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 500 άτομα, τα οποία διαφοροποιούνται από εβδομάδα σε εβδομάδα, αναδεικνύοντας τις μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας, οι οποίες έχουν ανοδική τάση.

“Είμαστε μια οικογένεια”

Τρόφιμα μοίρασε επίσης και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης “Είμαστε μια οικογένεια”. Όπως κάθε μήνα, διανεμήθηκαν συνολικά 300 κιβώτια αγάπης σε οικογένειες της Σύρου, αλλά και σε οικογένειες των γύρω νησιών της, όπως η Τήνος, η Μύκονος, η Κίμωλος και η Σέριφος.

“Οι οικογένειες με προστατευόμενα μέλη, όπως ανήλικα παιδιά, φοιτητές και άνεργους γονείς ενισχύονται από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών” , ενώ οι υπόλοιπες εξυπηρετούνται από την Μητρόπολη, μέσω διαφόρων χορηγιών από μεγάλες εταιρείες της Αθήνας” υπογράμμισε ο κ. Δημήτρης Καλογεράκης, καθιστώντας γνωστό ότι σήμερα ενισχύονται 200 οικογένειες από τη Σύρο και 100 από τις υπόλοιπες περιοχές.

Όπως τόνισε, οι ανάγκες που καταγράφονται καθημερινά τόσο στα γραφεία της Μητρόπολης, όσο και στις ενορίες των νησιών πληθαίνουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τη δεδομένη στιγμή η δυνατότητα για αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων οικογενειών.

Η διανομή των κιβωτίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στις αποθήκες του Σούπερ Μάρκετ Νεωρίου, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που παρευρέθηκαν, ζήτησαν βοήθεια χωρίς να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.