Κινδύνευσαν ψαράδες και ιστιοφόρο στη Νάξο

  • Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2013 - 06:00

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στις Κυκλάδες τις δύο τελευταίες μέρες, λίγο έλειψαν να οδηγήσουν σε τραγωδία. Χθες τα ξημερώματα σήμανε συναγερμός σε Νάξο και Πάρο, όταν το Λιμεναρχείο Νάξου ενημερώθηκε ότι κινδυνεύουν δύο παριανοί αλιείς που ψάρευαν σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Νάξου σε απόσταση μικρότερη από ένα μίλι από την ακτή. Λόγω της έντονης θαλασσοταραχής, το αλιευτικό σκάφος «Δάφνη» (ΝΠ 209) στο οποίο επέβαιναν ανετράπη με αποτέλεσμα οι δύο ψαράδες να βρεθούν στη θάλασσα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του λιμεναρχείου Νάξου καθώς και παραπλέοντα σκάφη. Ευτυχώς, η περιπέτεια των δύο αλιέων είχε αίσιο τέλος, αφού ο ένας από αυτούς είχε καταφέρει να κολυμπήσει έως την ακτή και ο δεύτερος εντοπίστηκε πάνω σε ξέρα από την οποία τον περισυνέλλεξαν. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο αργότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Νάξου ότι ένα ιστιοφόρο σκάφος με έναν επιβαίνοντα έπλεε ακυβέρνητο βορειοδυτικά της Νάξου λόγω μηχανικής βλάβης. Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό του λιμενικού καθώς και το ρυμουλκό σκάφος «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VII» (Ν. Πειραιά 11415), το οποίο προσέδεσε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο «CHALLENGER» στο λιμάνι της Πάρου. Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Λιμεναρχείο Πάρου απαγόρευσε τον απόπλου του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.