Φιλανθρωπική συναυλία στη Σύρο

Δείγμα μεγαλοψυχίας και αλληλεγγύης

- Αξιόλογες πρωτοβουλίες με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας- Πολύτιμη η στήριξη κοινωνικών δομών από φορείς του νησιού

“Δείγμα ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας” χαρακτηρίζουν οι πρόεδροι κοινωνικών δομών της Σύρου τις πρωτοβουλίες τοπικών φορέων για οικονομική ενίσχυση του πολύτιμου έργου τους, μέσα από τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με οδηγό την ψυχαγωγία και την ολιγόωρη διαφυγή από τη ζοφερή πραγματικότητα, φιλόδοξες διοργανώσεις που συγκεντρώνουν υψηλό ενδιαφέρον δύνανται να αποτελέσουν δίαυλους επικοινωνίας, ανάμεσα στον κόσμο και το κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου του.

Μέσα από αξιόλογες δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, δίνεται η ευκαιρία για ενημέρωση, αλλά και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γύρω από σημαντικά ζητήματα και ανάγκες, που χρήζουν της άμεσης προσοχής της.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, εντάσσεται και η μεγάλη συναυλία του Πάνου Κιάμου στη Σύρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ στο γήπεδο της Ερμούπολης. Τη συνδιοργάνωση έχουν αναλάβει οι ακαδημίες ποδοσφαίρου της Σύρου (Ajax, Νέος Α.Ο. Σύρου, Α.Ο. Πάγου, Παναθηναϊκός Σύρου, Βήσσας Club), με τη βοήθεια της ΕΠΣ Κυκλάδων, των Βετεράνων Σύρου, του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων, του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου και του Συλλόγου Στήριξης ΑμεΑ “Δικαίωμα”.

Σύλλογος “Δικαίωμα”: “Όραμά μας, η δημιουργία μιας στέγης”

“Είναι σημαντική η ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών, οι οποίες έχουν τη δύναμη να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά, ανεξαρτήτως ιδιαιτεροτήτων” δηλώνει χαρακτηριστικά στην “Κοινή Γνώμη”, η πρόεδρος του Συλλόγου “Δικαίωμα” Ειρήνη Συμεωνίδου. Π

αράλληλα επισημαίνει το ρόλο που διαδραματίζουν οι δράσεις αυτές στην κάλυψη ουσιαστικών αναγκών των συλλόγων, διευκρινίζοντας πως οι ίδιοι πέρα από τις συνδρομές, δεν διαθέτουν δικούς τους πόρους. Όπως υπογραμμίζει, “ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι πύλες μέσα από τις οποίες μπορούμε να περάσουμε για να αντιμετωπίσουμε πιο ισότιμα την αναπηρία”.

Αναφερόμενη στους στόχους του συλλόγου, κατέστησε γνωστό ότι όραμά του είναι η δημιουργία μίας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης στη Σύρο κυρίως για άτομα με νοητική υστέρηση, καθώς και ενός προστατευόμενου παραγωγικού εργαστηρίου.

“Σπίτι και εργασία είναι τα βασικά αγαθά που πρέπει να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος” σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι για την επίτευξη ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου όπως αυτό απαιτούνται πόροι, χρηματοδότηση και οργάνωση. “Ελπίζουμε ότι θα βρούμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια και θα είναι μία ομαδική δουλειά. Ένα δώρο από την ίδια την κοινωνία για την κοινωνία”, τόνισε.

“Επιβεβλημένη η συνδρομή της πολιτείας”

Παρά την έκδηλη πρόθεση του κόσμου να υποστηρίξει το Σύλλογο, η κ. Συμεωνίδου έκρινε εξίσου επιβεβλημένη τη συνδρομή της πολιτείας. “Αν μας βοηθήσει να εντάξουμε το έργο σε κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα, θα μπορούσε να υλοποιηθεί γρηγορότερα και να μη θεωρείται τόσο άπιαστο όνειρο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι συγκλίνουν οι δυνάμεις όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας, ανέφερε πως έξω από το χώρο της συναυλίας θα στηθεί ειδικό περίπτερο του συλλόγου, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό γύρω από τις δράσεις του, αλλά και την αντιμετώπιση προβλημάτων αναπηρίας. Επιπλέον, θα γίνονται δεκτές και προσφορές βιβλίων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τις ανάγκες του Ειδικού Νηπιαγωγείου, το οποίο ακόμα εξοπλίζεται.

Σύλλογος “Κατ ' Οίκον Νοσηλείας”: “Επιβαρυμένο το πρόγραμμά μας”

“Η πρωτοβουλία των ακαδημιών άνοιξε ένα δρόμο, όπου συναντιούνται ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και ο ανθρωπισμός. Θα πρέπει να βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο, γιατί θα βρούμε καλύτερες ημέρες στη ζωή μας και στην πατρίδα μας” δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας, Αντώνης Μαυρομουστάκης. “Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και αισιοδοξίας” πρόσθεσε, κρίνοντας πολύτιμες τη συνεισφορά των τοπικών φορέων προς το Σύλλογο.

“Οι δωρεές των συνανθρώπων μας, μας βοηθούν να καλύψουμε ένα μέρος από τα βασικά έξοδά μας, όπως η μισθοδοσία των τριών νοσηλευτριών. Το ποσό των 5.000 ευρώ κάθε μήνα για έναν μικρό σύλλογο, σε έναν μικρό τόπο είναι ιδιαιτέρως μεγάλο” επεσήμανε, κρίνοντας εξίσου υψηλά και τα έξοδα κίνησης του οχήματος του συλλόγου. Επιπροσθέτως, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι δεν είναι λίγοι οι ωφελούμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι οποίοι εξαιτίας των προβλημάτων του προγράμματος, απευθύνονται στην “Κατ' Οίκον Νοσηλεία”.

Όπως εξήγησε, η δεδομένη κατάσταση συμβάλλει στην επιβάρυνση τόσο του προγράμματος του Συλλόγου, όσο και του κόστους κίνησης των αυτοκινήτων του. “Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε περισσότερα δρομολόγια στα χωριά. Οπότε αυξάνεται η βενζίνη και όλα τα έξοδα” υπογράμμισε, συστήνοντας στον κόσμο υπομονή, δεδομένων των πολλών υποχρεώσεων του συλλόγου. “Δεν αρνούμαστε να τους εξυπηρετήσουμε, αλλά πρέπει να ενημερωνόμαστε νωρίτερα για να ρυθμίζουμε κατάλληλα το πρόγραμμά μας”, κατέληξε.

Στέγη Ανηλίκων Σύρου: “Κάθε προσφορά είναι καλοδεχούμενη”

“Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα στην πατρίδα μας, όποιος μπορεί να βάλει ένα θετικό λιθαράκι σε αυτή την κοινωνία, θα κάνει στα σίγουρα μια καλή πράξη”, σημείωσε η πρόεδρος της Στέγης Ανηλίκων, Μαρία Φωστέρη. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι “κάθε προσφορά είναι καλοδεχούμενη, γιατί καλύπτουμε τις ανάγκες συνολικά 40 παιδιών”. Παράλληλα, έκρινε απαραίτητο να δημιουργηθούν Στέγες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι ανάγκες καταγράφονται περισσότερες. “Οι αθλητές θα μπορούσαν να περάσουν αυτό το μήνυμα”, τόνισε. Καταλήγοντας, δήλωσε ότι η Στέγη οφείλει την ομαλή λειτουργία της στην απαράμιλλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. “Οι εθελοντές τα κάνουν όλα. Εγώ δεν κάνω τίποτα. Μόνο κάποια κουμπάκια πατάω και συντονίζω την κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.