Από την Τετάρτη έως και χθες φωτιές ξέσπασαν σε Άνδρο, Τήνο και Μήλο

Το χρονικό των πυρκαγιών

Η μία φωτιά μετά την άλλη, άλλη μεγαλύτερης και άλλης μικρότερης επικινδυνότητας, ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες σε νησιά των Κυκλάδων.

Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή τα τελευταία 24ωρα, αλλά και η “αφέλεια” κάποιων, είναι οι κυριότερες αφορμές των πυρκαγιών που έκαψαν εκτάσεις σε τρία νησιά.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη απειλήθηκαν δύο περιοχές στην Άνδρο, ενώ το τελευταίο διήμερο, Σάββατο και Κυριακή, φωτιές ξέσπασαν στις περιοχές Βακέτα της Τήνου και στον Αδάμαντα της Μήλου.

Δύο μέτωπα στην Άνδρο

Πριν από λίγες ημέρες, μεγάλη φωτιά είχε ξεσπάσει και στην Άνδρο. Συγκεκριμένα, πέντε λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, ξέσπασε πυρκαγιά στη θέση Γίδες και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά έφτασε στις περιοχές “Άγιο Πέτρο” και “Κυπρί”.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης ρίχθηκαν 12 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού, πέντε εθελοντές, τρία πυροσβεστικά οχήματα και τρία οχήματα του Δήμου.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο γύρω στις 9 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μικρής έκτασης στην Τήνο

Φωτιά μικρής έκτασης, ευτυχώς, ξέσπασε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή της Βακέτας Τήνου, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο του νησιού.

Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ήταν σωτήρια, αφού κατάφερε να θέσει πολύ γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο και να τη σβήσει.

ΦΩΤΟ: tinostoday.gr

Τέλος καλό στη Μήλο

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι στον Αδάμαντα της Μήλου, σε κατοικημένη περιοχή.
Στο σημείο έσπευσε άμεσα ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η υδροφόρα του Δήμου, οι δύο Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και ο Δήμαρχος του νησιού, Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος μάλιστα διέκοψε και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, ρίχθηκαν και οι κάτοικοι των γύρω σπιτιών, όπου με σωλήνες νερού προσπαθούσαν να περιορίσουν το μέτωπο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε αναμμένο τσιγάρο, ενώ ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από πασχαλινές κροτίδες, οι οποίες βρισκόταν εκεί από την περίοδο του Πάσχα.

“Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Λαγκάδα του Αδάμαντα. Μέσα σε λίγα λεπτά όλο το προσωπικό του Δήμου, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά και εθελοντές έσπευσαν στην συγκεκριμένη περιοχή και όλοι μαζί καταφέραμε και τη σβήσαμε”, δήλωσε ο κ. Δαμουλάκης, ενώ ερωτώμενος για τα αίτια της φωτιάς επισήμανε ότι “Κάποιοι λένε ότι η φωτιά προσκλήθηκε λόγω της μεγάλης ζέστης και εξερράγησαν κάποιες κροτίδες οι οποίες βρισκόταν εκεί από την περίοδο του Πάσχα”.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι ήταν μεγάλη η επικινδυνότητα της φωτιάς που ξέσπασε, αλλά λόγω της άμεσης ενεργοποίησης των πάντων, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

ΦΩΤΟ:miloslife.gr