Αιτήσεις εγγραφής από 21 Οκτωβρίου στα δημόσια ΙΕΚ ή ΣΕΚ Σύρου και Νάξου

Δυνατότητα κατάρτισης

Από τις 21 Οκτωβρίου μπορούν να ξεκινούν την υποβολή των αιτήσεών τους, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες που παρέχονται στα ΙΕΚ και ΣΕΚ Σύρου και Νάξου.

Συγκεκριμένα και φέτος το υπουργείο Παιδείας, μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρέχει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν και να φοιτήσουν σε ένα από τα παρακάτω τμήματα, ώστε να καταρτιστούν κατάλληλα στο πεδίο που επιθυμούν.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά και οι σπουδαστές καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες ειδικότητες και όπου αυτές προσφέρονται, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του ΥΠΑΙΘ, μέσω της διαδικτυακής πύλης http://dioni.sch.gr.

Για την υποβολή της αίτησης εισάγεται στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής ή μέσω του συνδέσμου «Καταχώριση Αίτησης» και απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της είναι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που διαθέτουν, διαφορετικά να τον αναζητήσουν μέσω της πύλης www.amka.gr, καθώς και ένα κωδικό της επιλογής τους (αναφέρεται πλέον ως Κλειδάριθμος). Ο κλειδάριθμος γνωστοποιείται με την οριστική υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλωθεί κατά την καταχώριση των προσωπικών στοιχείων. Πατώντας το κουμπί «Είσοδος», ο χρήστης μεταφέρεται στην κεντρική σελίδα προσωπικών δεδομένων (βήμα 1 από 4), όπου εισάγει τα στοιχεία που απαιτούνται (είναι όλα υποχρεωτικά) και στη συνέχεια μεταφέρεται μέσω του κουμπιού «Επόμενο» στη σελίδα με τα στοιχεία σπουδών που πρέπει να καταχωρίσει (βήμα 2 από 4). Στο σημείο αυτό δηλώνει εάν είναι απόφοιτος και ποιας βαθμίδας, δηλώνει το Έτος Αποφοίτησης και στη συνέχεια επιλέγει το ΙΕΚ ή ΣΕΚ της προτίμησής του (αντίστοιχα επιλέγει το ένα από τα δυο – ΙΕΚ ή ΣΕΚ – και του εμφανίζεται η λίστα με τις περιοχές για να επιλέξει τελικά, μέσω νέας λίστας το ΙΕΚ ή ΣΕΚ και τέλος την ειδικότητα ή ειδικότητες – το πολύ δυο – που επιθυμεί). Τέλος, απαιτείται και ο τελικός βαθμός του υποψηφίου όπως αναγράφεται στον απολυτήριο τίτλο της προηγούμενης βαθμίδας στο μάθημα των Μαθηματικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη συνέχεια και αφού πατήσει στο κουμπί «Επόμενο» (βήμα 3 από 4) καλείται να δηλώσει κάποια κοινωνικά κριτήρια που τον χαρακτηρίζουν και αν διαθέτει επαγγελματική εμπειρία και πόση είναι αυτή. Με το πάτημα του κουμπιού στη σελίδα αυτή καταχωρείται η αίτηση του υποψηφίου και εμφανίζεται το μήνυμα «Επιτυχής Καταχώριση» (βήμα 4 από 4). Με την οριστικοποίηση υποβολής της αίτησης, ο υποψήφιος λαμβάνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Αν οι υποψήφιοι αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα και χρειαστούν τεχνική βοήθεια μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα 2131311585 & 2131311626 ή στο e-mail: dioni@gsae.edu.gr

Με την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και με βάση τα στοιχεία των υποψηφίων θα προκύψει μια κατάταξη με βάση συγκεκριμένους κανόνες μοριοδότησης και θα δοθεί στο εκάστοτε σχολείο για την τελική επιλογή και εγγραφή των σπουδαστών για το έτος 2013-14. Τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά προσκομίζονται από τον καταρτιζόμενο υποχρεωτικά κατά την ημερομηνία εγγραφής του.

Ειδικότητες φθινοπωρινού εξαμήνου στις Κυκλάδες

ΙΕΚ Σύρου:

  1. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
  2. Βοηθός Φυσικοθεραπείας
  3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας
  4. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας
  5. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού
  6. Συντηρητής Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων
  7. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
  8. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (πολυμέσα/Web designer - Developer/ Video games)

 

  • ΣΕΚ Σύρου:
  1. Τεχνίτης Αισθητικός Ποδολογίας- Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής
  2. Τεχνίτης Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων-Εμπορευματογνωσία)
  3. Τεχνίτης Αισθητικής τέχνης και Μακιγιάζ
  4. Τεχνίτης Γραφικών Τεχνών
  5. Τεχνίτης Εργαλειομηχανών CNC
  6. Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
  7. Τεχνίτης Κομμωτικής τέχνης
  8. Τεχνίτης Ναυπηγείου
  9. Τεχνίτης Οικοδομικών Εργασιών (Κτίστης πλινθοδομών-γύψου- επιχρίσματος– μονώσεων- σκυροδέματος)
  10. Τεχνίτης Ποτών και Οινολογίας (Μπαρίστας)
  11. Τεχνίτης Συντήρησης Έργων τέχνης και Βιβλιακού και Αρχειακού υλικού

 

  • ΙΕΚ Νάξου
  1. Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων
  2. Στέλεχος Εμπορίας, Διαφήμισης και Προώθησης Προϊόντων(Μarketing)
  3. Τεχνικός Η/Υ
  4. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων- Εμπορευματογνωσία)

 

  • ΣΕΚ Νάξου
  1. Τεχνίτης Υαλουργίας- Ψηφιδογραφίας- Υαλογραφίας (βιτρό)
  2. Τεχνίτης Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας
  3. Τεχνίτης Επιμεταλλώσεων
  4. Τεχνίτης Ζωϊκής Παραγωγής
  5. Τεχνίτης Ηλεκτρονικών συσκευών
  6. Τεχνίτης Κεραμικής-Αγγειοπλαστικής τέχνης
  7. Τεχνίτης Μεταλλικών Κατασκευών– Υαλοπινάκων και Κουφωμάτων
  8. Τεχνίτης Μηχανικός Γεωργικών Μηχανημάτων
  9. Τεχνίτης Υδραυλικών και Θερμοϋδραυλικών Εγκαταστάσεων
  10. Τεχνίτης Ψηφιδωτών

Για περισσότερες πληροφορίες και για οποιαδήποτε δυσκολία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνεί με το Ι.Ε.Κ. Σύρου καθημερινά από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 22810-81090, fax 22810-79162 ή με επίσκεψη στο γραφείο του ΙΕΚ Σύρου στο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Σύρου. Επίσης μπορεί να επισκέπτεται την ιστοσελίδα: http://iek-syrou.kyk.sch.gr.

 

 

 

Ετικέτες: