Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων για τον ΕΟΠΥΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης

Συμπαραστάτες στον αγώνα των ιατρών κατά της κατάργησης των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ, δηλώνει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Κυκλάδων.

Τόσο ο πρόεδρός του, Γιάννης Χαρίτος, όσο και η γενική γραμματέας, Μαρία Ξενάκη, που συνυπογράφουν το ψήφισμα συμπαράστασης, αναφέρουν ότι η κατάρρευση του συγκεκριμένου οργανισμού θα οδηγήσει σε περαιτέρω οικονομικό αδιέξοδο τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

“Μπορούμε να ανατρέψουμε τη δυσοίωνη κατάσταση”

Το Σωματείο των Συνταξιούχων δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ενάντια στην κατάργηση του οργανισμού, λέγοντας και αυτό με τη σειρά του ένα μεγάλο “Όχι” στις απολύσεις του ιατρικού προσωπικού, ζητώντας να διασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και η σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των δομών υγείας.

“Η κυβέρνηση βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία, αποδυναμώνοντας οικονομικά, τεχνολογικά και από έμψυχο υλικό, ότι έχει απομείνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Με τις άγριες περικοπές σε κοινωνική ασφάλιση και δημόσια υγείας, προχωρά τους σχεδιασμούς της για τον ΕΟΠΥΥ που θα φέρουν σε ακόμα χειρότερη μοίρα τους χιλιάδες ασφαλισμένους και τους εργαζόμενους στον οργανισμό. Η διοίκησης του Σωματείου μας, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη δυσοίωνη κατάσταση, ώστε να μη συγχωνευτεί και καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα νοσοκομείο. Ώστε να μη βγει σε διαθεσιμότητα, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε κανονικές, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να υπάρξει ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των πληρωμών ασθενών. Να διασφαλιστεί η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμΕΑ, ανέργους, εργαζόμενους με προσωρινή απασχόληση. Να υπάρξει πλήρης και σταθερή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όλων των άλλων δομών και βαθμίδων υγείας.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση και καθημερινά αναπτύσσει δράσεις για τον σκοπό αυτόν. Η οικονομική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ σημαίνει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους”, αναφέρει το Σωματείο.

Ετικέτες: