Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

"Μη μένεις σιωπηλή"

Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει το Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών 7 Lotus.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:00, με ελεύθερη είσοδο, στο χώρο του κέντρου, Στ. Πρωίου & Δωδεκανήσου 12.
Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μιμή Πράπα, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Σύρου, με θέμα “Η κακοποίηση των γυναικών. Ο ρόλος των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων”.

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες ως προς την ισότητα των φύλων, η βία κατά των γυναικών εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να υφίσταται και να εκφράζεται με πολλές μορφές. Οι κυριότερες μορφές βίαιων συμπεριφορών είναι η σωματική, η σεξουαλική, η ψυχολογική και η λεκτική βία, όπως επίσης η οικονομική αποστέρηση και η κοινωνική απομόνωση.
Η ανάγκη για εξειδικευμένη υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται βία, οδήγησε στη δημιουργία των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειών στην Ελλάδα. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Σύρου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, λειτουργεί στην πόλη μας από τον Ιούνιο του 2013 με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Κέντρου "7 Lotus" στα τηλέφωνα 6986486545 και 2281300933.

Ετικέτες: