Ορατά προβλήματα στον περιφερειακό δρόμο των Λαζαρέττων

Υποβάθμιση άνευ ορίων

Η μαγευτική θέα της Σύρου που αντικρίζει κανείς, ακολουθώντας τον περιφερειακό δρόμο των Λαζαρέττων, από τον υποσταθμό του Βιολογικού Καθαρισμού, εντός του οικισμού μέχρι τη διασταύρωση Βάρης – Αζολίμνου, δεν είναι αρκετή για να “επισκιάσει” τα προβλήματα που παρελαύνουν μπροστά στα μάτια του.

Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλάκις επισημάνει στο παρελθόν τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση και υποβάθμιση που υφίσταται ο οικισμός, με μεγαλύτερο πρόβλημα τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, αλλά και τις υπόλοιπες οχλούσες δραστηριότητες, όπως η ΔΕΗ και η αμμοβολή.

Ωστόσο η εικόνα της παραμελημένης και επιβαρυμένης υγειονομικά περιοχής των Λαζαρέττων έρχεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την υφιστάμενη κατάσταση του περιφερειακού δρόμου, ο οποίος είχε ασφαλτοστρωθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Κατεστραμμένες ή ξεβαμμένες πινακίδες, σκορπισμένα σίδερα περιμετρικά της περιοχής και εκτεθειμένα εργολαβικά υλικά, όπως άμμος και πίσσα είναι μερικά από τα πρώτα πράγματα που θα “θαυμάσει” ένας επισκέπτης, στην προσπάθειά του να επιλέξει μια πιο ήσυχη διαδρομή, μειώνοντας παράλληλα τις αποστάσεις.

Επιπλέον, - παρατημένα και παραδομένα στη φθορά του χρόνου - βυτιοφόρα, αλλά και ο ελλιπής φωτισμός της περιοχής που καθιστά δυσχερή τη διέλευση των οχημάτων κατά τις βραδινές ώρες είναι μερικά ακόμη “μελανά” σημεία, τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι το μεσαίο τμήμα του δρόμου, είναι εντελώς αποκομμένο από το σύνολο της περιοχής, η οποία καθημερινά υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο.

Ετικέτες: