Ακατάλληλες οι συνθήκες στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων στα Λαζαρέττα

Αφιλόξενο περιβάλλον

Ακατάλληλος κρίνεται, κατά γενική ομολογία, ο χώρος όπισθεν του αεροδρομίου της Σύρου, ο οποίος για περισσότερο από μία δεκαετία, χρησιμοποιείται από τη Φιλοζωική Ομάδα Σύρου ως καταφύγιο αδέσποτων ζώων του νησιού.

Τα μέλη της ομάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος καλύπτει τα έξοδα ταυτοποίησης, εμβολιασμού, στείρωσης, αλλά και τροφής των περιθαλπομένων σκύλων προσπαθούν μέσα από την εθελοντική εργασία τους να κινητοποιήσουν, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, ώστε να μην οξυνθεί το πρόβλημα σε τοπικό επίπεδο.

Ωστόσο, οι συνθήκες τόσο για τα ζώα που φιλοξενούνται, όσο και για τους ανθρώπους που φροντίζουν σε καθημερινή βάση για το τάισμα και την καθαριότητα του χώρου δεν είναι ιδανικές, δεδομένου ότι ο κίνδυνος κατολίσθησης τμήματος του λόφου, φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων συνεχώς ελοχεύει. Σημειώνεται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί επίσης τελικό προορισμό του υποθαλάσσιου καλωδίου της ΔΕΗ. Γεγονός, που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός καινούριου καταφυγίου αδέσποτων ζώων με σύγχρονες προδιαγραφές, ο οποίος δε θα θυμίζει σε τίποτα προσωρινές και πρόχειρες λύσεις του παρελθόντος, όπως η περίφραξη με ξύλινες παλέτες, τσιμεντόλιθους και λάστιχα δεμένα από το ένα δέντρο στο άλλο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής πάνω στο ζήτημα αυτό, καθώς και τους όρους δημοπράτησης μίσθωσης ενός κατάλληλου χώρου, μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα 6 του σημερινού φύλλου της “Κοινής Γνώμης”.

Ετικέτες: