Γενική Συνέλευση Συλλόγου Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου

20 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Τα μέλη του, Χριστίνα Λιγοψυχάκη και Ματίνα Παπαδοπούλου, τίμησε χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Παροχής Φροντίδας και Κατ' Οίκον Νοσηλείας Σύρου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το απαράμιλλο ενδιαφέρον, την υποστήριξη και την ενίσχυση του πολυετούς κοινωνικού έργου του.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεστιάσεων του ξενοδοχείου “Ερμής”, ο πρόεδρος κ. Αντώνης Μαυρομουστάκης αναφέρθηκε στα είκοσι χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας προσφοράς του σωματείου προς την τοπική κοινωνία.

Όπως επεσήμανε, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο δρόμο του από το 1995 μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογος κατόρθωσε να συνεχίσει τη δράση του, χάρη στην αγάπη και τη στήριξη της Συριανής οικογένειας, που αναγνωρίζει το πολύτιμο έργο του.

Σημειώνεται ότι το κύριο αντικείμενο του συλλόγου είναι η κατ' οίκον νοσηλεία που προσφέρει η νοσηλευτική ομάδα του, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και μία πλειάδα εθελοντικών ομάδων, εξυπηρετώντας δεκάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας. Συνδετικός κρίκος όλων των ομάδων είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η κοινωνική μέριμνα, χωρίς διακρίσεις. “Ακόμα και οι νοσηλεύτριες που αμείβονται, υπερβαίνουν καθημερινά τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους και προφέρουν κάτι από την καρδιά τους”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Μαυρομουστάκης.

Το αξιέπαινο έργο των εθελοντικών ομάδων

Κάνοντας ειδική μνεία στο έργο τους, ο πρόεδρος ενημέρωσε πως την περασμένη χρονιά η νοσηλευτική ομάδα πραγματοποίησε συνολικά 4.500-5.000 επισκέψεις. Ωστόσο, εξίσου σημαντική ήταν και η δραστηριότητα του νοσηλευτή ο οποίος παρέχει τις υπηρεσίες του στην Άνω Σύρου, πραγματοποιώντας επισκέψεις και στα περιφερειακά ιατρεία του τέως δήμου στα χωριά.

Ιδιαίτερα ενεργή είναι και η εθελοντική ομάδα του νοσοκομείου, η οποία αναδιοργανώθηκε μέσα στην προηγούμενη τριετία και ενδυναμώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων μελών μετά από καμπάνια που πραγματοποίησαν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου και η Καθολική Επισκοπή.

Εθελοντικό έργο προσφέρουν επίσης: η ομάδα που επισκέπτεται τους τροφίμους των οίκων ευγηρίας του νησιού, αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, η ομάδα κατοίκων που κρατά συντροφιά σε άτομα μοναχικά, αλλά και η ομάδα που φροντίζει παιδιά με χρόνια νοσήματα.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου, έχοντας την ευθύνη της συλλογής φαρμάκων για την ανακούφιση των ανασφάλιστων και απόρων, αλλά και τη χορήγηση των αποθεμάτων στα ιδρύματα του νησιού. Επιπλέον, έχει οργανώσει την αποθήκη που του παραχώρησε ο δήμος στους πρόποδες της Άνω Σύρου, όπου φυλάσσει τα αμαξίδια και τα κρεβάτια που διαθέτει. Ωστόσο, η ανάγκη για εμπλουτισμό του εξοπλισμού του κρίνεται επιτακτική, καθώς τα αιτήματα που υποβάλλονται στο γραφείο του είναι συνεχή. Τέλος, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί η Γιορτή του Καλού Σαμαρείτη, η οποία εορτάζεται μία φορά σε ορθόδοξο ναό και μία φορά σε καθολικό, ενώ κάθε Πάσχα οι εθελοντές του Συλλόγου είδη διατροφής και τα δωρίζουν σε άπορες οικογένειες.

Απαραίτητη η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου

Όσον αφορά στα οικονομικά του Συλλόγου, ο κ. Μαυρομουστάκης υπενθύμισε ότι η χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” λήγει τον προσεχή Σεπτέμβριο, τονίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο θα καταβάλλει προσπάθειες για την παράτασή της. Το ίδιο συντονισμένες θα είναι και οι ενέργειες για να συνεχιστεί η ενίσχυση του συλλόγου μέσω του Κρατικού Λαχείου, το οποίο φέτος διέθεσε 20.000 ευρώ.

Καταλήγοντας, κατέστησε γνωστό ότι ο Σύλλογος κατάφερε να εξασφαλίσει μέσα από το φετινό ημερολόγιό του με έργα συριανών ζωγράφων 5.000 ευρώ, ενώ στα άμεσα σχέδιά του είναι η κλήρωση μίας μεγάλης εικόνας της Παναγίας, δωρεά της νευρολόγου Χριστίνας Μαντογιαννάκη.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε ο απολογισμός του 2013 και ο προϋπολογισμός του 2014. Στις δραστηριότητες της Νοσηλευτικής ομάδας αναφέρθηκε η νοσηλεύτρια Σταυρούλα Καζαντζάκη. Η κ. Ευαγγελία Χαλκιά ανέλυσε το έργο των εθελοντικών ομάδων, ενώ για τη δραστηριότητα της ομάδας του Νοσοκομείου μίλησε ο κ. Μιχάλης Στρατής.

Μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε η πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συλλόγου του Συλλόγου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Ετικέτες: