Αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον Φοίνικα

"Κόκκινο, δεν είναι κόκκινο"

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή του Φοίνικα, το οποίο εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ΔΕΥΑΣ για το 2014, μετά από πιέσεις της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα.

Αφορμή στάθηκε το “κόκκινο” νερό, εξαιτίας της παλαιότητας του δικτύου, το οποίο κατά διαστήματα δημιουργούσε πρόβλημα στους κατοίκους του χωριού.

Το έργο ξεκίνησε πριν από έναν μήνα και είναι χωρισμένο σε τρία στάδια. Το πρώτο αφορά παρεμβάσεις στο τμήμα της Πλαγιάς, το δεύτερο στα “Πλακουράκια” και το τρίτο στο κομμάτι που περνάει μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο. Στο πλαίσιο αυτό, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αλλαγές και στο οδικό δίκτυο Φοίνικα - Βήσσα.

Όπως σημειώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρος της Κοινότητας, Νίκος Ρούσσος, το συμβούλιο είχε πολλάκις επισημάνει το πρόβλημα στην υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της δεσμεύτηκε να προβεί άμεσα στη δημοπρασία και την ανάθεση του έργου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Παρά το γεγονός ότι η “ερυθρή” απόχρωση του νερού δεν ήταν καθημερινό φαινόμενο, το πρόβλημα παρέμενε το ίδιο έντονο, παροτρύνοντας τους κατοίκους του χωριού να απαιτήσουν τις απαραίτητες αλλαγές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ετικέτες: