Επίσκεψη του υπουργού Εργασίας σε κοινωνικές δομές της Σύρου

"Επιτελείτε λειτούργημα"

Το Γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία στη Σύρο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της διήμερης παραμονής του στο νησί.

Κατά την επίσκεψή του στο γηροκομείο, ο Υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας από το διοικητικό συμβούλιο και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος.

Παράλληλα, εξέφρασε τα συγχαρητήρια τόσο στο προσωπικό που υπερβάλλει εαυτόν για το καλό των ηλικιωμένων, όσο και σε εκείνους που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για να βρίσκονται οι γέροντες σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Πολύτιμη στήριξη

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Νικήτας Γρυπάρης ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη χρηματοδότηση των 30.000 € που εξασφάλισε το γηροκομείο μέσω του Κρατικού Λαχείου για την άμεση κάλυψη βασικών αναγκών του, όπως οι επισκευές κουφωμάτων και η αγορά πετρελαίου και καυσίμου οδήγησης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ο κ. Βρούτσης επισκέφτηκε το χώρο μετά από πρόσκληση του δ.σ. του ιδρύματος, προκειμένου να δει από κοντά τις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της δομής μέσω προγραμμάτων.

Στο επίκεντρο η χρηματοδότηση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και συνομίλησε με τη διευθύντρια της δομής, Μόσχα Κοντορούση. Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα με κυριότερο την ανάγκη μιας μόνιμης χρηματοδότησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία της δομής. Ανάμεσα στα αιτήματα του προσωπικού ήταν και η απλοποίηση των αιτήσεων και τη μείωση της γραφειοκρατίας, με στόχο την ευκολότερη εξυπηρέτηση των γονέων, οι οποίοι πολλές φορές ταλαιπωρούνται, αγανακτούν και χάνουν τις ελπίδες τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε ότι θα προσπαθήσει να βρει λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις δομές που αφορούν στα άτομα με αναπηρία. Έκρινε μάλιστα απαραίτητη την ύπαρξη των δομών που στηρίζουν τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του τόπου μας, επισημαίνοντας ότι επιτελούν λειτούργημα.

Στη συνέχεια, είχε την ευκαιρία να δει κάποιες δράσεις των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τα οποία τον καλωσόρισαν με τραγούδια, δώρα, αλλά και γλυκά του κουταλιού.

Ετικέτες: