Η διοικητής της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Μαριάννα Καλοειδά στη Σύρο

Το Ρόταρυ αγκαλιάζει τον άνθρωπο

Συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως Παναγιώτη Τζαναβάρη

Οι στόχοι και οι δράσεις των Ροταριανών αποτέλεσαν το βασικό περιεχόμενο της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η διοικητής της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας Μαριάννα Καλοειδά και ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως Παναγιώτης Τζαναβάρης, το Σάββατο το μεσημέρι από το Μέγαρο Ευάγγελου Πετρίτζη που στεγάζεται το ιστορικό σωματείο της Λέσχης Ελλάς στη Σύρο.

Ο κ. Τζαναβάρης αφού καλωσόρισε τη διοικητή, τόνισε ότι η επίσκεψή της αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον Όμιλο του νησιού, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό των ετήσιων δράσεων των μελών του Ομίλου. Ακολούθως, τον λόγο πήρε η κ. Καλοειδά, η οποία χαιρέτησε την σημαντική δραστηριότητα του συριανού Ομίλου και μίλησε για την πορεία του Ρόταρυ σε περίοδο κρίσης, ενώ σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση διευκρίνισε πως το Ρόταρυ δεν έχει δεσμούς με τη μασονία.

Σκοπός το κοινωνικό έργο

Οι δύο Ροταριανοί επεσήμαναν εξ αρχής πως καταστατικός οδηγός των μελών είναι η ανάπτυξη κοινωνικής δράσης και προσφοράς με στόχο την αρωγή προς το συνάνθρωπο. Σύμφωνα με όσα σημείωσαν, οι 61 Όμιλοι της χώρας όπως και ο Ροταριανός Όμιλος Ερμουπόλεως ανέπτυξαν σπουδαίες δράσεις σε αυτό το πλαίσιο με την πολύτιμη εθελοντική συμμετοχή των μελών στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Επιχειρηματικότητας αλλά και προς την κατεύθυνση προώθησης της φιλαλληλίας, της συναδέλφωσης και της αλληλεγγύης. “Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει μία πορεία ανοδική ο Όμιλος”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαναβάρης, εξηγώντας ταυτόχρονα ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, “έχει υπάρξει συρρίκνωση των μελών”, γεγονός όμως που δεν σημαίνει “ότι έχει αδρανήσει η παρουσία του Ομίλου”. Αναφερόμενος στο ροταριανό έτος που παρήλθε, ο πρόεδρος απαρίθμησε τα σπουδαιότερα εκ των είκοσι συνολικά προγραμμάτων που εκπόνησαν τα μέλη. Μεταξύ άλλων, ανέφερε την ημερίδα ενίσχυσης του εμπορικού κόσμου, την ημερίδα επαγγελματικής σταδιοδρομίας αλλά και το πρόγραμμα “Νάσος Χανδακάς”, μέσω του οποίου επιλέγεται και στηρίζεται μία μέλλουσα μητέρα ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στη στήριξη της Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου κ.α..

Σε δημοσιογραφική ερώτηση για το βαθμό εξωστρέφειας του Ροταριανού Ομίλου Ερμουπόλεως, ο κ. Τζαναβάρης υπογράμμισε ότι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών πλέον η δραστηριότητα του Ομίλου έχει περιορισθεί εντός συνόρων του νησιού, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο Όμιλος χάνει τον προσανατολισμό του στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης που έχει συνολικά το Ρόταρυ σε πολλές χώρες. Στα ανωτέρω συνηγόρησε και η κ. Καλοειδά, η οποία εξήγησε ότι κρίνεται σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαία η κοινωνική δράση του Ρόταρυ να συνδράμει στην αντιμετώπιση των αναγκών της χώρας, οι κάτοικοι της οποίας βιώνουν σημαντικά προβλήματα.

“Ουδεμία σχέση με τη μασονία”

Ξεχωριστή αναφορά υπήρξε όσον αφορά στη λειτουργία του Ρόταρυ και αν αυτή σχετίζεται με τη μασονία όπως εικάζεται από πολλές πλευρές, δημοσιογραφική ερώτηση στην οποία οι δύο Ροταριανοί υπογράμμισαν πως δεν υπάρχει κανένας δεσμός. “Όσον αφορά στη μασονία, δεν έχουμε ουδεμία σχέση. Είμαστε ανοικτή οργάνωση σε όλο τον κόσμο και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε” σημείωσε χαρακτηριστικά η διοικητής της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας, η οποία διασαφήνισε στη συνέχεια ότι “Το Ρόταρυ δεν είναι ο χώρος που μέσω δύσκολων δρόμων και σκοτεινών θα προωθήσει διάφορους ανθρώπους προς την ανέλιξή τους σε διάφορα αξιώματα” αφού ξεκάθαρος σκοπός του είναι το ανθρωπιστικό έργο από μέλη που χαρακτηρίζονται για το “πνευματικό και το ηθικό επίπεδό τους και είναι καταξιωμένα στον χώρο τους”.

Ετικέτες: