Διακοπές από 3 Ευρώ την ημέρα με το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού

  • Δευτέρα, 4 Αυγούστου, 2014 - 06:10

Μέχρι τις 11 Αυγούστου θα ισχύσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμου του ΟΑΕΔ, το οποίο θα προσφέρει σε 130.000 δικαιούχους διακοπές, ημερίσιου κόστους από 3 έως 13 Ευρώ το άτομο.

Την επιταγή κοινωνικού τουρισμού που θα παρέχει ο ΟΑΕΔ σε όσους επιλεγούν, θα δέχονται τα καταλύματα, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα, καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή από τις 14 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την 31 Αυγούστου του 2015.

Η επιταγή αυτή, καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων διαμονής, ενώ οι δικαιούχοι επιβαρύνονται με ένα ποσό συμμετοχής, ανάλογα με την κατηγορία του καταλύματος. Η επιταγή συν την ιδιωτική συμμετοχή καλύπτουν τις τιμές, οι οποίες έχουν συμφωνηθεί με τους συμβεβλημένους επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος, γεγονός που σημαίνει, ότι ακόμη και αν αλλάξουν οι τιμές κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος των επιταγών του κοινωνικού τουρισμού, η συμφωνία προβλέπει ότι τιμές για τους δικαιούχους θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2014.

Δικαιούχοι και διαδικασία

Δικαιούχοι είναι οι εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει κατά το προηγούμενο έτος 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας, οι άνεργοι, που το έτος 2013 έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας τουλάχιστον 50 ημερησίων επιδομάτων, καθώς επίσης και οι άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις γίνονται από τους ίδιους τους δικαιούχους, οι οποίοι εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για όλα τα μέλη της οικογένειάς τους, που χαρακτηρίζονται ως ωφελούμενοι του προγράμματος.

Τέλος υπενθυμίζεται, ότι οι αιτήσεις πλέον καταβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, ενώ το καινούριο σύστημα που χρησιμοποιείται, απαιτεί την εγγραφή του χρήστη, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία (ονομασία χρήστη, συνθηματικό και κλειδάριθμος), τα οποία δίνονται σε έγγραφο από την υπηρεσία ΚΠΑ2 του Οργανισμού.