Αγωνιώδες σήμα κινδύνου από κατοίκους των Πευκακίων (αποκαλυπτικές φωτό)

Αφόρητη, απειλητική και επικίνδυνη είναι, για τους κατοίκους των Πευκακίων η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, αφού το κοκκινόχωμα που τοποθετήθηκε στο γήπεδο του Γυμναστηρίου τους έχει “πνίξει” κυριολεκτικά εξαιτίας των ισχυρών βοριάδων

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά τους προς τον Εισαγγελέα Πλημμ/κών Σύρου και την αποστολή παρόμοιων εγγράφων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση αγωνίας προς τη νέα δημοτική αρχή για την περιουσία , την υγεία και τη ζωή τους που απειλούνται άμεσα.

 

Αυτούσια η επιστολή

 

Κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας. Μια όμως από τις πρώτες και κατεπείγουσες ενέργειες και φροντίδες σας θα πρέπει να είναι η επίλυση του δημιουργηθέντος οξύτατου προβλήματος με το Γυμναστήριο Πευκακίων.

Η κατάσταση για μας τους περιοίκους γίνεται κάθε μέρα που περνάει πιο αφόρητη, πιο επικίνδυνη και απειλητική. Απευθύνουμε έκκληση αγωνίας, για την περιουσία , την υγεία και την ζωή μας που απειλούνται άμεσα.

Κληρονομήσατε ένα φοβερό πρόβλημα. Η απελθούσα δημοτική αρχή ξόδεψε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να υλοποιήσει δήθεν το όνειρο της ανάπλασης του Γυμναστηρίου Πευκακίων, που όμως για μας έγινε εφιάλτης, χωρίς να είναι επίσης εφικτή η λειτουργία του Γυμναστηρίου.

Όλο αυτό το διάστημα που φύσηξαν ισχυροί βοριάδες μας έπνιξε κυριολεκτικά το κοκκινόχωμα που τοποθετήθηκε στον στίβο του γηπέδου, αφού δεν έγινε πρόβλεψη και φροντίδα, ώστε αυτό να συγκολληθεί με το έδαφος, αλλά με την πρώτη ριπή του αέρα σηκώνεται και μεταφέρεται στα σπίτια μας, στα δωμάτιά μας, στα έπιπλά μας, στα σκεύη μας, στα πρόσωπά μας, στα πνευμόνια μας, στα φαγητά μας. Εισπνέουμε και τρώμε δηλητήριο.

Πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο ή να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας; Το δημοτικό αυτό έργο, αρκετά πολυδάπανο είναι άχρηστο για την αθλούμενη νεολαία μας και για μας επικίνδυνο και απειλητικό.

Σωστό ΚΑΤΕΡΓΟ μας, Έργο καταστροφής μας.

Η απελθούσα δημοτική αρχή παραδέχθηκε την αποτυχία και αστοχία αυτού του έργου, αλλά δεν έκαναν κάτι για να αποτρέψουν τις δυσμενείς και καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Υποβάλλαμε μηνυτήρια αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πλημμ/κών Σύρου, ζητώντας να κινήσει άμεσα κάθε νόμιμη διαδικασία για την τεράστια και οδυνηρή για μας επιβάρυνση και ρύπανση του περιβάλλοντος με όλες τις επιπτώσεις στην υγεία μας.

Στείλαμε παρόμοια αναφορά από 20/8 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων και περιμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Στείλαμε επίσης παρόμοιο έγγραφο και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης – Επιτροπή Παραλαβής Έργου «Ανακατασκευή – Ανάπλαση Γυμναστηρίου Πευκακίων» να μην προχωρήσουν στην παραλαβή του, διότι πρόκειται περί επικίνδυνου έργου για την ζωή, την υγεία και την περιουσία των περιοίκων εξ΄ αιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της ρύπανσης και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Πρέπει κυρίες και κύριοι να καταλάβετε ότι κινδυνεύουμε άμεσα, απειλούμεθα, καταστρεφόμαστε. Παρακαλούμε με αγωνία, πριν φθάσουμε στην απελπισία και στην ανεπανόρθωτη βλάβη να κάνετε ότι είναι επιβεβλημένο για να σωθούμε, πριν είναι πολύ αργά. Κατόπιν όλων αυτών κ. Δήμαρχε και κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, ζητάμε άμεσα να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κατεπείγον, ακόμα και σε έκτακτη συνεδρίαση με την παρουσία μας, διότι αυτή την στιγμή δεν αισθανόμαστε και δεν ζούμε σαν δημότες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, αλλά σαν δημότες «Σαχάρας». Το κοκκινόχωμα αυτό πρέπει να παύσει να μας καταστρέφει. Είτε να απομακρυνθεί, είτε να καλυφθεί. Πρέπει να εξασφαλιστεί η ζωή και η υγεία μας άμεσα και μετά ας αναζητηθούν οι ευθύνες κάθε είδους, όπου υπάρχουν. Γιατί τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών είναι ο ιδρώτας και το αίμα τους και δεν πρέπει μόνο να πηγαίνουν στον βρόντο, αλλά και να μην χρησιμοποιούνται για την καταστροφή της υγείας μας και της περιουσίας μας.

Απευθύνουμε αγωνιώδες σήμα κινδύνου. Σώστε την υγεία μας και την ζωή μας άμεσα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

  1. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, για να συσχετιστεί με την αρχική μας μηνυτήρια αναφορά με την δήλωση, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για όλα όσα βιώνουμε.

  2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου : Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Κυκλάδων, υπ΄όψιν κας Γιαννακόπουλου.