Παραμένει χώρος στάθμευσης... η πλατεία του Φοίνικα

Βολεμένη νοοτροπία

Λειτουργούσε, λειτουργεί και όπως φαίνεται θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης η πλατεία του Φοίνικα, αφού, οι οδηγοί οχημάτων και δικύκλων εμμένουν στις... κακές συνήθειες, επιλέγοντας να αφήνουν τα οχήματα και τα δίκυκλά τους στον συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή σχεδόν επάνω στη θάλασσα.

Παρά την ύπαρξη οριοθετημένου χώρου που ενοικιάζει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μόλις λίγα μέτρα παρακάτω προκειμένου μόνιμοι κάτοικοι κι επισκέπτες να εξυπηρετούνται ομαλά, οι οδηγοί όπως φαίνεται ακόμη και στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου αδυνατούν να αλλάξουν νοοτροπία.

Κατά συνέπεια, η εικόνα του άδειου χώρου στάθμευσης στον οποίο υπάρχει κι ενημερωτική πινακίδα, έρχεται να αντικατασταθεί ξανά, από εκείνη που μονοπωλεί το ενδιαφέρον, δηλαδή την πλατεία που αντί να αναβαθμίζεται εξακολουθεί να διατηρεί τον “άχαρο” ρόλο του παρελθόντος.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός, πως παρά την απαίτηση για αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου - έστω κι αν απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα -, όπως φαίνεται μικρές διαμάχες προκαλεί ακόμη και η αξιοποίηση της πλατείας για κάποιες εκδηλώσεις προκειμένου να ενισχύεται η επισκεψιμότητα στον Φοίνικα.

Πάντως πριν καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως για την αναβάθμιση και την πρόοδο του ίδιου του τόπου μας γενικά ή της περιοχής μας ειδικότερα, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, πρωτίστως εμείς οι ίδιοι, αξίζει να υπενθυμίσουμε, επιπλέον, πως δεν έγινε πράξη ποτέ η απόφαση του πρώην διοικητικού συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου για τοποθέτηση των απαγορευτικών κολονακίων κατά μήκος της πλατείας.