Τα νησιά με τα ομορφότερα χωριά

Τα νησιά της Νάξου και της Τήνου ενέταξε σε άρθρο της ιστοσελίδας του το περιοδικό Athens Magazine, ως δύο εκ των Ελληνικών νησιών, τα οποία διαθέτουν τα ομορφότερα χωριά.

Ανάμεσα στα νησιά με τα γραφικότερα χωριά, το άρθρο της ηλεκτρονικής μορφής του περιοδικού, κατέταξε το νησί της Χίου με τα διάσημα μαστιχοχώρια, στα οποία συναντά κανείς λαβυρινθώδη καλντερίμια, πλακόστρωτα δρομάκια, ενώ αποπνέουν μια μυστηριακή αύρα, λόγω του μεσαιωνικού χαρακτήρα τους.

Για το νησί της Λέσβου προτείνει τα παραδοσιακά χωριά Αγιάσος, Μόλυβος και Πλωμάρι, ενώ για τη Ζάκυνθο προτείνει την περιοχή της Μπόχαλης, η οποία απαρτίζεται από τα χωριά Βάρες, Ακρωτήρι και Κρυονέρι και βρίθει από γραφικά σοκάκια και αρχοντικά σπίτια, καθώς επίσης και το Καμπί, το καταπράσινο χωριό , στο οποίο μπορεί κανείς να δει κανείς ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα.

Στη λίστα Νάξος και Τήνος

Από ένα άρθρο με το συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Κυκλάδες, από τις οποίες το Athens Magazine επέλεξε την Νάξο και την Τήνο.

Συγκεκριμένα το φωτορεπορτάζ του περιοδικού αναφερόμενο στην Νάξο, γράφει πως από τα πιο παραδοσιακά χωριά του νησιού, ξεχωρίζει η ορεινή Απείρανθος, η οποία χαρακτηρίζεται για την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, τους φιλόξενους ανθρώπους, όπως επίσης και για τα γραφικά καλντερίμια της, ενώ τονίζει πως «μια στάση στο Φιλώτι, τις Εγγαρές, τον Κυνίδαρο και τους Τρίποδες επιβάλλεται!»

Όσο για το νησί της Τήνου, το άρθρο υπενθυμίζει στους αναγνώστες του ότι η Τήνος είναι γεμάτη με παραδοσιακά χωριά, κυρίως στο νότιο τμήμα της, το καθένα από τα οποία είναι ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί συνθέτουν την άγνωστη σε πολλούς εικόνα της ενδοχώρας. Εκθειάζοντας την παραδοσιακή ομορφιά του νησιού, το Athens Magazne αναφέρει: «Καταπράσινα και γραφικά φημίζονται για τις πανέμορφες πλατείες, τα πάλλευκα σπίτια, τις ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες τους. Κάνε ένα road trip και μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα Δυο Χωριά (η πανοραμική θέα από εδώ προς όλες τις κατευθύνσεις είναι εκπληκτική), το Μουντάδο, τον Κτικάδο, τον Πύργο και το Βώλακα.»

Σημειωτέον, πως το άρθρο της ιστοσελίδας του περιοδικού αναρτήθηκε μόλις χτες, Τετάρτη και μέχρι στιγμής, έχουν δηλώσει πως τους «αρέσει» πάνω από 100.000 χρήστες γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ετικέτες: