Η Ομάδα Αιγαίου στη Σύρο, λίγο πριν το ταξίδι στα μικρά ακριτικά νησιά

“Πρότυπο είναι να στηρίζει ο ένας τον άλλον”

Με μια μικρή στάση στο νησί της Σύρου, προκειμένου να πάρουν μαζί τους τον πρόεδρο του ομίλου φουσκωτών και ταχύπλοων Σύρου και μόνιμο εθελοντή, φίλο και συμπαραστάτη της ομάδας Τάσο Ρούσσο, η Ομάδα Αιγαίου συνέχισε το ταξίδι της στα μικρά ακριτικά νησιά, προκειμένου να παρέχουν στους πολίτες της Σικίνου, της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας, των Κουφοννησίων και της Δονούσας δωρεάν εμβολιασμό για την πρόληψη του πνευμανιόκοκκου.

Ταξίδι στα μικρά ακριτικά νησιά

Ο πρόεδρος της ομάδας, Απόστολος Μπιλίρης και οι υπόλοιποι εθελοντές, αφού πραγματοποίησαν μια ενδιάμεση στάση στη Σύρο, άνοιξαν πανιά με στόχο την παροχή βοήθειας σε όσους χρήζουν ανάγκης, μέσα από την προγραμματισμένη τριήμερη εκδήλωση, η οποία για ακόμη μια φορά είχε την αναμενόμενη επιτυχία. Το ταξίδι της Ομάδας Αιγαίου, που ξεκίνησε από την Αθήνα με την συνοδεία τριών ταχύπλοων αντί δέκα που είχε αρχικά αποφασιστεί, αφορά κατ εξοχήν εμβολιασμούς. Εδώ και 21 χρόνια, η Ομάδα Αιγαίου καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να σταθεί και να στηρίξει τους κατοίκους των μικρών νησιών, που υφίστανται τρομερές ελλείψεις σε πολλούς τομείς όπως είναι η υγεία και η παιδεία, ειδικά τους δυσμενείς οικονομικούς καιρούς που ζούμε όπου η ανάγκη προσφοράς είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο πλαίσιο του Διάπλους της, η Ομάδα Αιγαίου επισκέφτηκε πέρα από τα άλλα νησιά και τα Κουφοννήσια, όπου πραγματοποιήθηκαν 203 ιατρικές εξετάσεις και 78 εμβολιασμοί, με τον δήμαρχο της Κοινότητας να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τα μέλη της Ομάδας, εγκωμιάζοντας την προσφορά και το έργο τους.

“Αρχή ζωής η προσφορά”

Πιστεύοντας ότι η διαδικασία στήριξης προς τον συνάνθρωπου είναι αυτονόητη και ότι “η προσφορά θα έπρεπε να αποτελεί αρχή ζωής” ο κ. Μπιλίρης υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό αν προσπαθούμε να αλληλοστηριζόμαστε. “ Δυστυχώς, όταν ξεκίνησε η Ομάδα Αιγαίου, πιστέψαμε ότι σε μερικά χρόνια δεν θα είχαμε λόγο ύπαρξης, γιατί θα λυνόντουσαν τα προβλήματα,αλλά αντιλαμβάνομαι ότι κάθε χρόνο τα προβλήματα πληθύνονται και οι ελλείψεις είναι ακόμη μεγαλύτερες”, συνεχίζει θέλοντας να τονίσει πόσο σημαντικό είναι να μην οδηγηθούμε στον δρόμο της απομόνωσης. Όσον αφορά τις αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες αποτελούν απόρροια της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, ο κ. Μπιλίρης τονίζει ότι δεν αποτελεί το βασικό πρόβλημα, καθώς η κρίση αξιών αποτελεί μεγαλύτερο. Για τον ίδιο η κατανόηση και προσφορά αποτελούν μονόδρομο και για τον λόγο αυτό τόσο ο ίδιος όσο και η Ομάδα Αιγαίου θα συνεχίσουν να αποτελούν αρωγό στις προσπάθειες και στις ανάγκες των δημοτών των ακριτικών νησιών, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολλαπλά προβλήματα.

Ετικέτες: