Ποιμαντικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β' στη Μύκονο

Αγιασμό στο Δημοτικό Κατάστημα Μυκόνου πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β' παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και τον εργαζομένων στο Δήμο.

Ο Κουκάς ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως και της Ιεράς Μονής Τουρλιανής στο νησί.

Στην αντιφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά την ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Αρχών, καλείται να τελέσει Αγιασμό σε Δημοτικό Κατάστημα, ευχήθηκε στον κ. Κουκά καλή και αποδοτική θητεία, σε πνεύμα καταλλαγής, ομόνοιας και συνεργασίας για την επίλυση προβλημάτων και διαφορών, που αναπόφευκτα παρουσιάζονται και τον διαβεβαίωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη θα είναι πάντοτε αρωγός σε κάθε προσπάθειά του για το καλό και την πρόοδο της Μυκόνου και των Δημοτών της.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, συνεχάρη τον νέο Διοικητή, Υπαστυνόμο Α' Θωμά Χαβαλέ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ευθυνοφόρο αποστολή του.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επισκέφθηκε την 6η ΜΣΕΠ, όπου έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Διοικητή Επισμηναγό (ΕΑ) Δημήτριο Δομενικιώτη, τους Αξιωματικούς και το προσωπικό της Μονάδος, ετέλεσε Αγιασμό, αφού συνεχάρη τον κ. Διοικητή για την άψογη από κάθε άποψη παρουσία της Μονάδος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εθνωφελές έργο της, την ανύστακτη διαφύλαξη και υπεράσπιση των συνόρων της Πατρίδος  και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή της.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία εικόνα της Μεγαλόχαρης Τήνου και δέχθηκε ως αναμνηστικό δώρο θυρεό με το έμβλημα της Μονάδος.