Καλό ταξίδι αγαπημένο μας "Ιthaki"!

Το τελευταίο αντίο της Σύρου στο Blue Star Ithaki
Το τελευταίο αντίο της Τήνου & Μυκόνου στο Blue Star Ithaki

Με δάκρυα στα μάτια, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του Blue Star Ithaki εκτέλεσαν σήμερα το τελευταίο τους δρομολόγιο στα νησιά των Κυκλάδων, λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι του στον Καναδά.

Οι τοπικές κοινωνίες της Σύρου, της Τήνου και της Μυκόνου αποχαιρέτισαν με τον καλύτερο τρόπο το Blue Star Ithaki, ένα πλοίο τίμιο, καλοτάξιδο και ευλογημένο, το οποίο στα 14 χρόνια παρουσίας του στα νησιά του Αιγαίου αγαπήθηκε πολύ τόσο από τους θαλασσινούς, όσο και από τους στεριανούς.

Θερμή ήταν η υποδοχή του πλοίου και στα τρία λιμάνια, όπου κάτοικοι και αρχές είχαν συγκεντρωθεί για να αποχαιρετίσουν, αλλά και να ευχαριστήσουν τον καπετάνιο κ. Ηλία Βερβενιώτη, καθώς και ολόκληρο το πλήρωμα για την πολυετή προσφορά του στον τόπο τους.

Φανερά συγκινημένος, ο Συριανής καταγωγής πλοίαρχος απηύθυνε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τις αρχές και τους κατοίκους των νησιών, με τους οποίους ανέπτυξε φιλικές σχέσεις στα δεκατέσσερα χρόνια που το πλοίο εξυπηρετούσε τις ανάγκες του.

“Καλό ταξίδι, αγαπημένο μας “Ιθάκη” σε όποιες θάλασσες και αν ταξιδέψεις”, ήταν το μήνυμα των επιβατών της Σύρου το οποίο αντίκρισε το πλήρωμα του πλοίου κατά την άφιξή του στο λιμάνι της Ερμούπολης. Εκπρόσωποι του δήμου, του Λιμενικού Ταμείου, της Λιμενικής Αρχής και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού απένειμαν δώρα στον πλοίαρχο κ. Βερβενιώτη και ευχήθηκαν στο πλοίο καλή τύχη και καλό ταξίδι.

Aκολουθεί βίντεο από την υποδοχή και την αναχώρηση του πλοίου στη Σύρο και στα υπόλοιπα λιμάνια.

Το πλοίο υποδέχτηκαν στο λιμάνι καΐκια, ενώ οδηγοί φορτηγών της Σύρου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους σε αυτό, με δώρα και κορναρίσματα μέχρι την απομάκρυνση του Blue Star Ithaki από το λιμάνι.Ο πλοίαρχος για να αποχαιρετήσει τα χωριά της Σύρου άλλαξε την προγραμματισμένη πορεία του πλοίου, το οποίο έβαλε πλώρη για Πειραιά, περνώντας από τον Φοίνικα.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο ταξίδι του Blue Star Ithaki, παρόντες ήταν επίσης αρχιπλοίαρχοι και αρχιμηχανικοί της Καναδικής εταιρείας, η οποία το αγόρασε

Η “Κοινή Γνώμη” η οποία κατέγραψε καρέ-καρέ το “ταξίδι” του, εύχεται στο πλοίο καλά ταξίδια, γαλήνιες και ήρεμες θάλασσες και ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντοτε στην πλώρη του.

Ακολουθεί βίντεο από την υποδοχή και την αναχώρηση του πλοίου στη Σύρο και στα υπόλοιπα λιμάνια. 

Ετικέτες: