Η Έπαρχος Θήρας για την ακινητοποίηση του πλοίου "Πρέβελης"

Η Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, κυρία Θεώνη Λειβαδάρου, τοποθετείται με δελτίο τύπου, σχετικά με το γεγονός της ακινητοποίησης του πλοίου "Πρέβελης", λόγω του οποίου βρίσκονται αποκλεισμένοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Αιγαίου, που εξυπηρετούνταν από το συγκεκριμένο πλοίο.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Λειβαδάρου αναφέρει:

"Ακινητοποιημένο επ’ αόριστον στο λιμάνι της Ρόδου θα παραμείνει το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της ΑΝΕΚ LINES.

Το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Ρόδο προς Χάλκη –Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Σητεία-Ηράκλειο-Άναφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραία.

Δυστυχώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των κατοίκων  των μικρών νησιών, τα οποία εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο πλοίο με το δρομολόγιό του.

Το πλοίο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” πρέπει να ξαναδρομολογηθεί, το συντομότερο δυνατόν, γιατί οι κάτοικοι των απομακρυσμένων αυτών νησιών έχουν φτάσει στα όρια τους.

Διεκδικούν το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και δεν μπορούν να μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή  σύνδεση, απομονωμένοι και απαξιωμένοι από την Πολιτεία, ειδικά τώρα που ο χειμώνας είναι προ των πυλών.

Ζουν μέσα στο άγχος, την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια και είναι αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη άμεσης ικανοποίησης του αιτήματός τους

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να λάβουν σχετική πρωτοβουλία τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Αιγαίου και Οικονομικών, ώστε να επιλυθεί άμεσα το μείζον αυτό πρόβλημα και το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» να πάρει την απαιτούμενη έγκριση για να συνεχίσει να εκτελεί το δρομολόγιό του και να συνδέει τα μικρά νησιά με τον Πειραιά, την Κρήτη και τη Ρόδο."