Υποδοχή σπουδαστών της ΑΕΝ Σύρου

Τη νέα γενιά υποψήφιων πλοιάρχων οι οποίοι θα κληθούν μελλοντικά να αποδείξουν τις ικανότητές τους, να κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο στις δυσκολίες της ναυτιλίας και να μεταλαμπαδεύσουν στις θάλασσες της οικουμένης την αξιοσύνη των Ελλήνων ναυτικών, υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Σύρο.

Ο αγιασμός και η υποδοχή των σπουδαστών της ΑΕΝ πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β', του Σεβασμιωτάτου Καθολικού Επισκόπου Σύρου π. Πέτρου, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού και εκπροσώπων τοπικών φορέων και σωματείων.

Τους σπουδαστές καλωσόρισαν ο Διοικητής της Ακαδημίας Νικόλαος Πολέμης, ο Πρόεδρος Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Γεώργιος Βλάχος, ο πρόεδρος Συνταξιούχων Ναυτικού Σύρου Γιώργος Μηλιός και ο αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής Γιώργος Δούναβης, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Έπαρχος Μυκόνου, Στέλιος Μπρίγγος.

Στο πλαίσιο της τελετής, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον καπετάνιο Νίκο Ηπιώτη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρώτους αποφοίτους της ΑΕΝ Σύρου.