Συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα αξιοπρέπειας του Νίκου Ρωμανού διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην Πλατεία Μιαούλη.

Ο Νίκος Ρωμανός, ένας αναρχικός νέος 21 χρονών, έγινε γνωστός όταν, τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ο φίλος του Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέθανε στα χέρια του από τις σφαίρες αστυνομικού. Φυλακίστηκε για τη συμμετοχή του σε ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης το 2013 και, βεβαίως, όλοι θυμόμαστε τα σημάδια που είχε αφήσει κατά τη σύλληψή τους, τόσο στον ίδιο όσο και στους συγκατηγορούμενούς του, η αστυνομική βία.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται από σήμερα σε απεργία δίψας και από τις 10 Νοεμβρίου σε απεργία πείνας, διεκδικώντας εκπαιδευτικές άδειες. 

Ευρισκόμενος στη φυλακή, πέτυχε στις εξετάσεις για την είσοδό του σε Τ.Ε.Ι., όμως οι αρχές τού αρνούνται επίμονα τις εκπαιδευτικές άδειες που προβλέπει το δίκαιο για τους κρατούμενους-σπουδαστές. Νοσηλευόμενος εδώ και πολλές μέρες, φαίνεται ότι έχει ήδη περάσει το κρίσιμο σημείο των ανεπανόρθωτων βλαβών στην υγεία του και ο κίνδυνος του θανάτου είναι άμεσος.

Σήμερα, η Κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να «θυσιάσει» και άλλες ζωές για να διατηρήσει την τάξη ενώ η Τρόικα αξιώνει μια ένατη στη σειρά επιμήκυνση του Μνημονίου σε συνδυασμό και με επιπλέον μέτρα. Το “success-story” της Κυβέρνησης καταρρέει . Η τακτική είναι γνωστή: πρέπει η προσοχή της «κοινής γνώμης» να στραφεί προς κάτι άλλο, και πιο συχνά προς την επίδειξη «ασφάλειας» ενός σκληρού καθεστώτος που επιδιώκει να διατηρήσει την τάξη με κάθε κόστος. 

Ο Νίκος Ρωμανός όμως δεν είναι μόνος. Εκδηλώσεις αλληλεγγύης πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Επιπλέον, και άλλοι σύντροφοί του βρίσκονται, σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα του, σε απεργία πείνας.

Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται πάντα ως φάρσα.

  • Δηλώνουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού

  • Απαιτούμε μια άμεση λύση για τον Νίκο Ρωμανό και την ικανοποίηση των διεκδικήσεών του

Καλούμε τους εργαζόμενους της Σύρου, τα Σωματεία, κάθε νέο και νέα, την Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στην Πλατεία Μιαούλη, σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Για να είναι το δικαίωμα στη μόρφωση ένα δικαίωμα για όλους. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ