Κοπή πίτας για το 2015 του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης “Αρωγή”

Διανύοντας με δυναμισμό τον δεύτερο χρόνο

Έχοντας ως βασικό συνοδοιπόρο τους, την πίστη στον εαυτό τους, τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Προβλήματα Όρασης, “Αρωγή”, υποδέχθηκαν επίσημα το νέο έτος, στο πλαίσιο μίας λιτής γιορτής που διοργάνωσαν στην αίθουσα του Αγίου Ιακώβου στα Τάλαντα το βράδυ του Σαββάτου.

Παρουσία μελών, φίλων, καθώς επίσης του Επισκόπου των Καθολικών Σύρου, Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, εκπροσώπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και του Λιμενάρχη Σύρου, Ιάκωβου Γκύζη και των δημοτικών συμβούλων, Γιάννη Βρούτση και Γιώργου Πάπιτση, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με την πρόεδρο του Σωματείου, Οριάνα Μπάιλα να μιλά για την “Αρωγή”, συστήνοντάς την στους παρευρισκομένους.

“Συνοδοιπόρος” στα άτομα με προβλήματα όρασης

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε, πρόκειται για ένα Σωματείο, που συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο ζωής και διανύει ήδη το δεύτερο έτος, θέτοντας ως βασικό στόχο του, να καταστεί για όλα τα άτομα με προβλήματα όρασης τόσο στη Σύρο, όσο και στις Κυκλάδες, πολύτιμος συμπαραστάτης.

Η ίδια δε, επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες δράσεις ενημερωτικές για τα μέλη, αλλά και για τους πολίτες του νησιού, ενώ σκοπός είναι σταδιακά να προγραμματισθούν κι άλλες, μέσω των οποίων θα υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε μεγαλύτερο βαθμό, ώστε ο κόσμος να κατανοήσει ότι μπορεί να συμβιώνει αρμονικά και με σεβασμό, σε έναν τόπο, στον οποίο ζουν άτομα με προβλήματα όρασης.

Στη συνέχεια, η κ. Μπάιλα, απευθύνοντας θερμές ευχές προς όλους, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την πορεία του Σωματείου, στο οποίο είναι εγγεγραμμένα πλέον των 70 ατόμων στις Κυκλάδες, επισημαίνοντας πως, η “Αρωγή” συστάθηκε για να προσφέρει έργο στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Υπογραμμίζεται, πως δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύνολο εκείνων που συνέδραμαν και συνδράμουν το Σωματείο με ποικίλους τρόπους, ώστε με τη σειρά του, να μπορεί να εκπληρώνει τον ρόλο του.

Αμέσως μετά, τα μηνύματά τους έστειλαν ο Καθολικός Επίσκοπος καθώς και οι κκ Γκύζης, Βρούτσης και Πάπιτσης ενώ τέλος, υπήρξε κλήρωση για την ανάδειξη του τυχερού της αγιοβασιλιάτικης πίτας. Σημειώνεται, πως τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς διατέθηκαν για την ενίσχυση καρκινοπαθούς συμπολίτισσάς μας.

Ετικέτες: