Προσοχή... σκοτάδι

  • Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015 - 06:10

Ελλιπής παραμένει μέχρι και σήμερα ο φωτισμός στο οδικό δίκτυο όπισθεν του αεροδρομίου, καθιστώντας δύσκολη τη διέλευση των οχημάτων, που πραγματοποιούν τη διαδρομή Λαζαρέττα - Μάννα με κατάληξη τη διασταύρωση Βάρης - Αζολίμνου.

Παρά τα συνεχή αιτήματα του παρελθόντος για ενίσχυση του φωτισμού από το σημείο του Βιολογικού Καθαρισμού μέχρι και το συγκρότημα των κατοικιών πολυτελείας, η περιοχή παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι, καθώς οι στύλοι ηλεκτροδότησης είναι περιορισμένοι, έως ανύπαρκτοι.

Η έλλειψη επαρκούς φωτισμού απαιτεί μειωμένη ταχύτητα και αμέριστη προσοχή από τους οδηγούς, οι οποίοι καλούνται να έχουν “τα μάτια τους δεκατέσσερα” προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια, δεδομένου ότι ο κίνδυνος πρόκλησης πιθανού ατυχήματος είναι μεγάλος, ιδιαίτερα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στην περιοχή φιλοξενεί το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων με τη μέριμνα της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου, η οποία έρχεται συχνά αντιμέτωπη τόσο με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, όσο και με άλλης φύσης προβλήματα, όπως η δύσκολη πρόσβαση, που παρακωλύουν το πολύτιμο έργο τους.

Ως εκ τούτου, θεωρείται επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του δρόμου με περισσότερους στύλους ηλεκτροδότησης που θα εξυπηρετούσαν τους διερχόμενους οδηγούς, αναβαθμίζοντας γενικότερα την εν λόγω περιοχή.

Ετικέτες: