Εθελοντικός καθαρισμός της Δήλου: Πίσω από κάθε πέτρα, κρύβεται μια ιστορία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού του ιερού νησιού της Δήλου από δίκτυο εθελοντών, που συντόνισαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος.

Η δυναμική παρουσία 40 εθελοντών, οι οποίοι χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες ανέλαβαν τον καθαρισμό στην ιταλική αγορά, στο ιερό του Απόλλωνα, στα λιοντάρια και τέλος στη λίμνη έδειξε την αγάπη και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας για την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μας.

Την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία στήριξαν, μεταξύ άλλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, δημοτικοί σύμβουλοι και ιατροί, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Σημειώνεται ότι η μεταφορά των εθελοντών στο νησί της Δήλου έγινε δωρεάν. 

Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά. Πέρα και πάνω από προσωπικά οφέλη, αποτελεί την υπέρτατη μορφή κοινωνικής δράσης που οι σημερινές κοινωνίες οφείλουν να αναζητούν και να αναδεικνύουν. Αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών στις δύσκολες περιόδους στις οποίες ζούμε.

Σε δηλώσεις του,ο κ. Μπρίγγος τόνισε ότι η κίνηση αυτή θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, δεδομένου ότι ο εθελοντισμός είναι ανάγκη της εποχής μας. “Στηρίζοντας τέτοιες εκδηλώσεις στέλνουμε το μήνυμα της ανάδειξης και της προστασίας των ιστορικών μνημείων. Τα νησιά μας δεν είναι μόνο οι παραλίες και η έντονη νυχτερινή ζωή. Γιατί κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται μία ιστορία”.