Δρόμος δίχως εγγύηση

  • Τρίτη, 26 Μαΐου, 2015 - 06:10

Στη σκιά των αρμοδίων παραμένει μέχρι και σήμερα ο δρόμος, που ενώνει τα Τάλαντα με την περιοχή του Πισκοπιού, καθώς τόσο οι φθορές στο οδόστρωμα, όσο και τα σπασμένα προστατευτικά κολονάκια στην άκρη του δικτύου, δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως βελτιωτική αλλαγή.

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί συχνό πέρασμα τόσο των κατοίκων των γύρω περιοχών, όσο και εκείνων, που δεν επιλέγουν τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο για την εξυπηρέτησή τους, το συγκεκριμένο οδικό κομμάτι εξακολουθεί να κρύβει κινδύνους, λόγω της στενότητάς του, αλλά και της κακοτεχνίας η οποία εντοπίζεται σε αρκετά σημεία του δρόμου.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγα τα ατυχήματα που έχουν προκληθεί στο παρελθόν, με οδηγούς αυτοκινήτων αλλά και δίκυκλων οχημάτων να χάνουν τον έλεγχο και να βγαίνουν εκτός δρόμου, πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Για το λόγο αυτό, κρίνεται η απαραίτητη η τοποθέτηση ενός νέου και συνεχιζόμενου κιγκλιδώματος που να καλύπτει όλο το φάσμα, είτε η αντικατάσταση των σημερινών κολόνων, τα οποία σε αρκετά σημεία δεν είναι καν ευδιάκριτα.

Μεγάλο πρόβλημα θεωρείται επίσης και η περιορισμένη ορατότητα των οδηγών στις στροφές του δρόμου, όπου η βλάστηση είναι έντονη και δεν επιτρέπει στα διερχόμενα οχήματα να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με ασφάλεια την πορεία τους.

Λαμβάνοντας υπόψη και τη διέλευση σχολικών λεωφορείων, τα οποία μεταφέρουν καθημερινά μαθητές της περιοχής, κρίνεται επιτακτική η παρέμβαση των υπευθύνων τόσο για ουσιαστικά “μπαλώματα”, όσο και για τη γενικότερη συντήρηση του δρόμου.

Ετικέτες: