5η Ποδηλατοδρομία του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου

“Το ποδήλατο δεν είναι μόδα, αλλά μέσο ανάγκης”

Μήνυμα υπέρ των δικαιωμάτων των ποδηλατών και της μετακίνησης με ποδήλατο στους δρόμους της Σύρου τόσο για την αποσυμφόρηση του κέντρου, όσο και για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους πολίτες, έστειλε και φέτος ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου “η Ρούμελη”.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος διοργάνωσε με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης την 5η Ποδηλατοδρομία του. Μικροί και μεγάλοι ποδηλατιστές αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση των υπευθύνων για μία μεγαλύτερη και πιο απολαυστική βόλτα με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου στο Αχλάδι για τους ενήλικες και το Δημοτικό Σχολείο Μάννα για τα παιδιά.

“Στόχος της Ποδηλατοδρομίας, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια τυγχάνει θερμής ανταπόκρισης από τον κόσμο του νησιού, είναι να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι το ποδήλατο δεν είναι μόδα, αλλά μέσο ανάγκης”, δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Τσιώλη – Καραντώνη. Πρόσθεσε επίσης πως μέσα από τη δράση επισημαίνεται η ανάγκη για σεβασμό των δικαιωμάτων του ποδηλάτη, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με πολλούς κίνδυνους, τόσο εξαιτίας της ακαταλληλότητας του οδικού δικτύου, όσο και της ανευθυνότητας κάποιων οδηγών.

Σημειώνεται ότι ο τερματισμός πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στην πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας (Νησάκι) της Ερμούπολης, όπου μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά διπλώματα, μπλουζάκια του Συλλόγου και χυμοί. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τόσο την Αστυνομία, όσο το Λιμενικό Σώμα για την ασφαλή διέλευση των ποδηλατιστών, όσο και τον ιατρό κ. Ευάγγελο Πανοηλία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, ο οποίος εθελοντικά συνόδευσε τα παιδιά από το σημείο εκκίνησης, μέχρι και τον τερματισμό. Θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν επίσης στους Ποδηλάτες Σύρου για την πολύτιμη στήριξή τους και στην Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.