Πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για κάλυψη των αναγκών στάθμευσης στην περιοχή των Ταξιαρχών

Εξετάζεται νέο σενάριο χώρου στάθμευσης

  • Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10

Στο πλάνο των προτάσεων της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης έχει τεθεί το θέμα της αναζήτησης χώρου στην περιοχή των Ταξιαρχών, ο οποίος θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη η έγκριση του εν λόγω αιτήματος από τους αρμοδίους όσον αφορά στην τελική διαμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος του 2016.

Σύμφωνα με τις αρχικές σκέψεις του ΔΣ της Κοινότητας, στη συγκεκριμένη περιοχή, πλησίον του Ι.Ν. Ταξιαρχών παρατηρείται ολοένα και περισσότερο αυξημένη στάθμευση οχημάτων και δικύκλων, τα οποία πολλές φορές καταλαμβάνουν αυθαίρετα χώρο του οδοστρώματος, κατά μήκος του πεζοδρομίου, με την κυκλοφοριακή ροή πολλές φορές να μπλοκάρει.

Στο πλαίσιο της ιεράρχησης και κατάθεσης των αιτημάτων συνολικά για την Ερμούπολη το εν λόγω πρόβλημα έχει γίνει γνωστό, με τα μέλη της Κοινότητας να φαίνεται πως έχουν ασχοληθεί, μεταφέροντάς το, προς την Τεχνική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εφημερίδας, η πλευρά του Δήμου – στην περίπτωση που οι οικονομικές δυνατότητες το επιτρέψουν – θα εξετάσει την εκμίσθωση ακινήτου πλησίον του ρέματος, στο οποίο θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την υποδοχή και ασφαλή στάθμευση οχημάτων, ωστόσο, μέχρι και τη λήψη των τελικών αποφάσεων, ουδείς μπορεί να αναφέρει με βεβαιότητα πως θα υπάρξει άμεσα ανακούφιση των κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, ο υφιστάμενος χώρος στάθμευσης έναντι του ναού, καθημερινά είναι ασφυκτικά γεμάτος από οχήματα και δίκυκλα, γεγονός που επιβεβαιώνει όσα έχει καταγράψει η Κοινότητα.