Ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου της Βάρης

  • Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2015 - 06:10

Εργασίες ασφαλτόστρωσης πραγματοποιήθηκαν χθες από τη διασταύρωση Βάρης – Αζολίμνου έως και το ύψος του γυμναστηρίου «Μετάλλαξη», με στόχο τη βελτίωση του συγκεκριμένου περιφερειακού δρόμου, ο οποίος έχει πολλάκις χαρακτηριστεί «καρμανιόλα», εξαιτίας του μεγάλου αριθμού τροχαίων ατυχημάτων, που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των οδηγών του νησιού για συντήρηση και αποκατάσταση του εν λόγω τμήματος, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα ατυχήματα στο μέλλον.

Στο πλαίσιο των εργασιών, τοποθετήθηκε ένα επιπλέον στρώμα πίσσας για την αντιμετώπιση της ολισθηρότητας του δρόμου, ο οποίος σε περιόδους υγρασίας και βροχόπτωσης καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τα δίκυκλα οχήματα.

Ωστόσο, πέρα από την ασφαλτόστρωση, επιτακτική θεωρείται επίσης η ανάγκη για τοποθέτηση κάποιου διαζώματος στις άκρες του δρόμου ή φωτεινού σηματοδότη ώστε να γίνεται ορατή η σήμανση για μειωμένη ταχύτητα κατά τις βραδινές ώρες με στόχο την εξασφάλιση της ασφαλέστερης διέλευσης των οχημάτων.