Χριστουγεννιάτικο και Φιλανθρωπικό bazaar υπό την αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Σύρου

Ανεκτίμητο δώρο στη Συριανή κοινωνία

Παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία και τη σταδιακή εξάντληση των ορίων της ανθρώπινης αντοχής μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις και τις καθημερινές δυσκολίες, το Χριστουγεννιάτικο και Φιλανθρωπικό bazaar, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου διαδίδει για τέταρτη συνεχή χρονιά το μήνυμα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το bazaar φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης «Γιάννη & Ελένης Βάτη» και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, αλλά και του Οίκου Ευγηρίας «Αγίου Ιωάννη» στα Τάλαντα.

Ενισχυμένο τμήμα ένδυσης

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, νόστιμες μαρμελάδες και εδέσματα, παιδικά είδη και παιχνίδια. Δυνατό σημείο του φετινού bazaar αποτελεί το τμήμα της ένδυσης, το οποίο χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο. «Ενώ ξεκίνησε αμυδρά, τελικά έχει ενισχυθεί σημαντικά, προσφέροντας τόσο σε φοιτητές όσο και στον υπόλοιπο κόσμο του νησιού την επιλογή να ψωνίσουν πράγματα σε πολύ καλές τιμές» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η υπεύθυνη και «ψυχή» του bazaar, κ. Ράνια Κουϊμτζή Νικολοπούλου.

Ικανοποιητική ανταπόκριση εν καιρώ κρίσης

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «παρότι φέτος είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και ο κόσμος πιο στρυμωγμένος, είχαμε πάρα πολλές και ωραίες προσφορές από ρούχα της εταιρείας Toi & Moi, τα οποία εξασφαλίσαμε μέσω του Πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Βακόνδιου». Πρόσθεσε δε, ότι το τμήμα ενισχύθηκε και με προϊόντα ένδυσης από κάποια άλλα καταστήματα της Αθήνας, με την υποστήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου. «Τα τοπικά καταστήματα ανταποκρίθηκαν στο μέτρο του δυνατού και επιπλέον, εμείς αγοράσαμε χριστουγεννιάτικα είδη από μία έκθεση της Θεσσαλονίκης», σημείωσε.

«Ένα κοινό bazaar θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα»

Η ίδια έκρινε συγκινητικό το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών επιχειρηματιών, όσο και της κοινωνίας οι οποίοι ανταποκρίνονται κάθε χρόνο στο κάλεσμα των υπευθύνων. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως το κέρδος μιας τέτοιας προσπάθειας θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο εάν τα περισσότερα bazaar των Συλλόγων διοργανώνονταν κάτω από μια κοινή ομπρέλα. «Μακάρι να γινόταν ένα μεγάλο bazaar κάθε χρόνο με τη συμμετοχή όλων των φορέων, δεδομένου όταν ζητούν τη συνδρομή των καταστημάτων πολλοί άνθρωποι, σίγουρα διασπώνται και οι δυνατότητες προσφοράς. Ενώ έτσι θα μπορούσαν να είναι όλα μαζεμένα σε μία προσπάθεια και να έχουμε ένα κοινό αποτέλεσμα», κατέληξε.