Εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Σύρου για την «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού»

«Όλα τα παιδιά είναι ίσα»

Τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στην εφηβεία, παρουσίασε η Ειδική Παιδίατρος Μάρθα Σαρίδου – Νίκα, στην εκδήλωση του Ομίλου Inner Wheel Σύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Του Παιδιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεστιάσεων του ξενοδοχείου «Ερμής» , παρουσία φίλων και μελών του Ομίλου, ο οποίος διακρίνεται για την πολυετή κοινωνική δράση του.

Στην έναρξη της βραδιάς, η πρόεδρος του Inner Wheel, Κατερίνα Λειβαδάρα αναφέρθηκε στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του παιδιού από τον ΟΗΕ το 1959, καθώς και στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 1989. Παράλληλα τόνισε ότι, στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής το 1990 με τη διατύπωση των «Αρχών του Riyard», επισημάνθηκε το πρόβλημα της κακοποίησης των παιδιών και της βίας σε όλες τις μορφές της, ως κοινωνικό φαινόμενο και τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση, ως διεθνής νόμος, αποτελώντας την πλέον αποδεκτή, σε ευρύ πεδίο, συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όλα τα παιδιά είναι ίσα», υπογράμμισε η κ. Λειβαδάρα, παροτρύνοντας τα μέλη να σκεφτούν όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, απόψεων, περιουσίας, κατάστασης, ιδιαίτερων αναγκών ή εμφάνισής. Κατέστησε δε γνωστό ότι στη χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το δικαίωμά του να έρθει στη ζωή, να υπάρξει, να μεγαλώσει σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια, που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, να έχει ελεύθερη πρόσβαση στο μαγικό κόσμο της γνώσης, να μάθει τι είναι καλό για τη σωματική και ψυχική υγεία του, αλλά και να ζήσει σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του.

Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου στην εφηβεία

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η κ. Σαρίδου, ξεκινώντας με το διαδίκτυο και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό. Όπως τόνισε, η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών τείνει να λάβει σήμερα διαστάσεις επιδημίας με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνική ζωή των εφήβων, ίδιας κλίμακας με τον εθισμό σε ουσίες και τον ψυχαναγκασμό.

Ετικέτες: