Ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ», του πρώτου πλοίου που κατέπλευσε στο λιμένα Σύρου για το 2016, τιμήθηκε από τους εκπροσώπους των Αρχών και της Εκκλησίας

Ευχή για… «πρωτιές ανθρωπιάς»

Τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ», του πρώτου πλοίου που έπλευσε στο λιμάνι της Σύρου, την πρώτη ημέρα του χρόνου, τίμησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, το Λιμεναρχείο Σύρου, οι Αρχές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιανουαρίου 2016.

Το πλοίο που έκανε… ποδαρικό στο λιμάνι της Ερμούπολης, αλλά και το μοναδικό, που κάνει δυνατή την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων με την πρωτεύουσα του νομού, τίμησαν ο Λιμενάρχης Σύρου, κ. Γκύζης Ιάκωβος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β’, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ.κ. Δημήτρης Κοσμάς και Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, καθώς και οι Διοικητές της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου.

Έπειτα από την προσέγγιση του «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο λιμάνι της Σύρου και την αποβίβαση των επιβατών, ο Πλοίαρχος, κ. Περιστεράκης, υποδέχτηκε τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας στο εσωτερικό του πλοίου, όπου το πλήρωμα είχε προετοιμάσει κέρασμα για όλους.

«Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης»

Προχωρώντας στην βράβευση του Cpt. Περιστεράκη, όχι μόνο για τον πρώτο κατάπλου της χρονιάς, αλλά και για την προσφορά όλων των εργαζομένων στο μοναδικό πλοίο Ενδοκυκλαδικής συγκοινωνίας, ο Λιμενάρχης, κ. Γκύζης απένειμε την τιμητική πλακέτα του Λιμεναρχείου Σύρου, αναφέροντας, πως «μαζευτήκαμε εδώ, για να τιμήσουμε το πλοίο “ΑΡΤΕΜΙΣ”, μέσω του Πλοιάρχου, Καπετάνιου Στέλιου Περιστεράκη, που εξυπηρετεί τις Κυκλάδες αγόγγυστα, όλο το χρόνο, χειμώνα – καλοκαίρι, με τις χειρότερες συνθήκες τις περισσότερες φορές. Ήταν το πρώτο πλοίο που μπήκε στο λιμάνι μας την 1η Ιανουαρίου, επειδή, όμως, είχε άμεσο απόπλου και για να μην ταλαιπωρήσουμε τους επιβάτες, ήρθαμε να τον τιμήσουμε σήμερα, που έχει λίγο χρόνο και να του δώσουμε την πλακέτα του Λιμεναρχείου μας, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για το έργο που προσφέρει και εις ανάμνηση του πρώτου κατάπλου στο λιμάνι της Σύρου, το 2016.

Με τη σειρά του, ο Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος, προσέφερε στον Πλοίαρχο ένα συμβολικό δώρο, ένα καραβάκι, το οποίο, όπως εξήγησε ο ίδιος, προμηθεύτηκε από το νησί της Παναγίας, την Τήνο, κατά την επίσκεψή του τις προηγούμενες ημέρες. «Είναι ένα μικρό καραβάκι, το οποίο το πήρα εχτές από την Τήνο και έχει την ευλογία της Παναγίας. Εύχομαι να σας συνοδεύει πάντα και να είναι στην πλώρη και η Παναγία και ο Αγ. Νικόλαος. Σας ευχαριστούμε για όλα, και εσάς και το πλήρωμα, για τις εξυπηρετήσεις και τις διευκολύνσεις που μας κάνετε. Να ζήσετε», ευχήθηκε στον κ. Περιστεράκη.

«Θα είμαστε κοντά στους νησιώτες με αυταπάρνηση»

Εμφανώς συγκινημένος, ο Πλοίαρχος του «ΑΡΤΕΜΙΣ» ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την τιμή προς το πρόσωπό του, ενώ λαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Λιμενάρχη, κ. Γκύζη, «για την τιμή που μου κάνετε, ως πρωτιά του πλοίου μας, “ΑΡΤΕΜΙΣ”, στο λιμάνι της Σύρου. Ευχαριστώ εσάς, αλλά και όλο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Σύρου για την αγαστή, άμεμπτη, φιλική και ανθρώπινη συνεργασία μας. Το Λιμενικό Σώμα να είναι υπερήφανο που έχει στους κόλπους του τόσο ικανά αξιόλογα με ήθος και ευσυνειδησία στελέχη».

Παράλληλα, ο Cpt Περιστεράκης, ευχήθηκε «πρωτιές στην ελληνική ναυτιλία μας, πρωτιές στην εταιρεία μας τη Hellenic Seaways, να μεγαλουργεί και να ανεμίζει η σημαία της σε όλους τους θαλάσσιους δρόμους. Πρωτιές ανθρωπιάς στο λαό μας. Στους Νησιώτες μας, εύχομαι να υπάρχει ευημερία, ανάπτυξη και πολλά χαμόγελα για το μέλλον. Και εμείς, με αυταπάρνηση και με όλες τις δυνάμεις μας, θα είμαστε κοντά τους στα εύκολα και στα δύσκολα. Στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους, υγεία, δύναμη, αισιοδοξία, με ούριους ανέμους, με απάνεμα λιμάνια στη ρότα τους και γεμάτη τη φαρέτρα τους από την αξιοπρέπεια του Έλληνα ναυτικού. Ας μάθουμε από το χθες για να ζήσουμε το σήμερα και ας ραντίσουμε το μέλλον με πολλές ελπίδες».

Ευχαριστώντας για ακόμη μία φορά όλους και όλες για την τιμή, ευχήθηκε υγεία σε όλους και η νέα χρονιά να είναι «όμορφη, με αγάπη, χαρούμενη και με αλληλεγγύη»

Ετικέτες: