Κοπή πίτας από τον Σύλλογο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης “Αρωγή”

Με οδηγό τη θέληση για μία φωτεινή καθημερινότητα

Χαιρετισμός προέδρου και μελών στο πλαίσιο μίας λιτής εκδήλωσης

Με πυξίδα τους τη θέληση για μία πιο φωτεινή καθημερινότητα και βαθιά πίστη στις δυνατότητές τους να στηρίξουν το σύνολο των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, ο Σύλλογος Ατόμων με Προβλήματα Όρασης “Αρωγή” για τη Σύρο και τις Κυκλάδες πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, χθες το απόγευμα, στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Ιακώβου στα Τάλαντα, απευθύνοντας αισιόδοξα μηνύματα.

Μέλη του Συλλόγου υποδέχθηκαν όλους εκείνους που θέλησαν να τιμήσουν και να στηρίξουν την πορεία των ατόμων που ενεργοποιούνται μέσω αυτού, με σκοπό μία βιώσιμη καθημερινότητα, με την πρόεδρο, Οριάνα Μπάιλα να τους καλωσορίζει στον χαιρετισμό της και να ευχαριστεί ειδικότερα τον Λιμενάρχη Σύρου, Ιάκωβο Γκύζη για την παρουσία του.

Αν και απόλυτα δικαιολογημένη η απουσία των δύο Επισκόπων εξαιτίας της μη παρουσίας τους από το νησί λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεων, ωστόσο, εκκωφαντική υπήρξε η απουσία εκπροσώπων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης από κάθε παράταξη.

Χέρι χέρι κόντρα στα προβλήματα

Πριν την κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας και την κλήρωση των δώρων που αποτέλεσαν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων, η κ. Μπάιλα απηύθυνε τις πιο θερμές ευχές στο σύνολο των παρευρισκομένων ενώ κάλεσε στο “βήμα” τόσο τον Λιμενάρχη Σύρου, όσο και την πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Αμεα και ΑμεΕΕΑ Κυκλάδων “Δικαίωμα”. Μεταξύ άλλων, η κ. Δόγου μετέφερε τις ευχές των μελών του Συλλόγου που εκπροσωπεί, τονίζοντας παράλληλα πως, στην παρούσα δύσκολη – κοινωνικά και οικονομικά – εποχή “απαιτείται να βαδίζουμε χέρι – χέρι ώστε με αγάπη και αλληλεγγύη να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες”. Με τη σειρά του, ο γραμματέας του Συλλόγου “Αρωγή”, κ. Παλαιολόγος αναφερόμενος στο σκοπό της δραστηριοποίησής του στο νησί, επεσήμανε πως, δεν είναι άλλος “από το να είναι χρήσιμος ο Σύλλογος σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης” μέσω δράσεων που πρέπει να αναπτύσσει. Επιγραμματικά, γνωστοποίησε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διοργάνωση μίας ενημερωτικής ημερίδας εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος με ενέργειες της προέδρου, ώστε να υπάρξει ένα “άνοιγμα” του Συλλόγου τόσο προς την τοπική κοινωνία, όσο όμως και προς τα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την όρασή τους.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε και ο χαιρετισμός ενός νέου μέλους της “Αρωγής”, του κ. Σπύρου Κρεατσούλα, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη “Πολιτεία, Δήμος, και Περιφέρεια να στέκονται στο πλευρό των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, ώστε να δίνονται λύσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν”, ζητώντας από την κ. Μπάιλα μάλιστα, να αιτηθεί μία συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή. Ορμώμενη από τον χαιρετισμό του, η πρόεδρος του Συλλόγου, έκανε μνεία στο θέμα της τοποθέτησης οδηγών όδευσης στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης, στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την πεποίθηση του Συλλόγου ότι δεν είναι λειτουργικοί στον βαθμό που θα έπρεπε, κλείνοντας στη συνέχεια την αναφορά της και γνωστοποιώντας πως, τα μέλη αναμένουν την ολοκλήρωση του έργου για τις δικές τους νέες παρεμβάσεις. Υπογράμμισε δε, πως, όσα απασχολούν τον Σύλλογο για το εν λόγω θέμα, έχουν καταστεί γνωστά προς τη Δημοτική Αρχή εδώ και καιρό.

Εν κατακλείδι, ευχαρίστησε το σύνολο όσων συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της χθεσινής εκδήλωσης μέσω χορηγιών κατονομάζοντάς τους, όπως μεταξύ άλλων το σούπερ μάρκετ Νεωρίου και την επιχείρηση ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και μία σειρά από άλλες επιχειρήσεις που όπως υποστήριξε βοηθούν ποικιλοτρόπως τον Σύλλογο αναφέροντας χαρακτηριστικά και την Τυποκυκλαδική ΑΕ.