Η Ομάδα Αιγαίου παρουσιάζει την πλούσια δράση της στο 7ο TEDxAthens

“Αφετηρία” για προσφορά στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου

Τον κοινωφελή, φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό, οικολογικό, φυσιολατρικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της θα αναπτύξει η Ομάδα Αιγαίου στο 7ο κατά σειρά TEDxAthens, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Παλλάς και το CityLink, στο κέντρο της Αθήνας.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει διανύσει πάνω από 20.000 ναυτικά μίλια, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα περισσότερα νησιά του Αρχιπελάγους, περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 15 ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό δυνατές αφηγήσεις, εκπληκτικές ιστορίες και καινούργιες ιδέες.

Προερχόμενοι από διάφορους χώρους, οι ομιλητές θα καταθέσουν ενώπιον των θεατών, ξεχωριστές, προσωπικές ιστορίες που θα τους ταξιδέψουν στο χρόνο και σε όλα εκείνα τα σημεία, τις «Αφετηρίες/Origins» που σταθήκαν σημαντικές αφορμές για να πάρουμε ώθηση, να προχωρήσουμε και να εξελίξουμε τομείς της ανθρώπινης ζωής όπως η Επιστήμη, η Ιατρική η Τεχνολογία, η δημοσιογραφία και οι Τέχνες.

15 σημαντικοί ομιλητές

Είναι τελικά οι «Αφετηρίες/Origins» συνυφασμένες με την ανθρώπινη εξέλιξη;

Την απάντηση θα δώσουν οι φετινοί ομιλητές του TEDxAthens, οι οποίοι ενάντια στις δυσκολίες των καιρών επαναπροσδιορίζουν τα όρια του κόσμου και δίνουν το έναυσμα για μια νέα αρχή γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη, ο Καθηγητής και Διευθυντής Γεωπολιτικής του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris Ι) Γιώργος Πρεβελάκης και η ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, σχεδιάστρια, παραγωγός και συγγραφέας κινουμένων σχεδίων στη Walt Disney Television Animation, Αλίκη Θεοφιλόπουλος.

22 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στο πολύπαθο Αιγαίο

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, η Ομάδα Αιγαίου, που συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, θα παρουσιάσει το πολύτιμο έργο της που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Με περισσότερα από δέκα φουσκωτά, ένα εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος και δεκάδες εθελοντές, εκ των οποίων περισσότεροι από σαράντα είναι ιατροί, είκοσι και πλέον ειδικοτήτων, η Ομάδα εξακολουθεί να παρέχει κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα, στις δύο δεκαετίες δράσης της, έχει πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε περισσότερους από 20.000 κατοίκους ενώ παράλληλα έχει προσφέρει εξοπλισμό ιατρείων, κέντρων πληροφορικής, τηλεϊατρικής καθώς και ασθενοφόρα οχήματα.

Σε επίπεδο υποδομώνέχει κατασκευάσει ταχυδιυλιστήρια νερού, φίλτρα νερού αντίστροφης ώσμωσης, μονάδες αφαλάτωσης, δίκτυα υδροδότησης, πολυγήπεδα, γήπεδα5×5, παιδικές χαρές, κλειστά γυμναστήρια. Ιδιαίτερη μέριμνα δίδεται στον εξοπλισμό σχολείωνμε εποπτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό, ενώ πάνω από επτά τόνοι υλικού έχουν μεταφερθεί και διανεμηθεί στα νησιά μας. Τέλος, έχουν οργανώσει ομιλίες,παραστάσεις θεάτρου σκιώνκαι μουσικές συναυλίες.

Η Ομάδα κινείται μέσα σε ένα σταθερό οργανωτικό και θεσμικό περιβάλλον, που της επιτρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο κόσμος των νησιών και οι χορηγοί-αρωγοί της, στηρίζουν και τιμούν την Ομάδα Αιγαίου με την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας της την ώθηση να συνεχίζει με όραμα το έργο της και να διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντες των δράσεων της.

Ετικέτες: