Στη Σταματίου Πρωίου στάθμευσαν τα οχήματα που μέχρι πρότινος καταλάμβαναν χώρο στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης

Μεταφερόμενη κυκλοφοριακή ασυνειδησία

Κατά μήκος της οδού Σταματίου Πρωίου μετακόμισε η κυκλοφοριακή ασυνειδησία πολλών οδηγών, οι οποίοι καταλαμβάνουν χώρο ζωτικής σημασίας επί του “ελεύθερου” οδοστρώματος, καθημερινά, από το πρωί έως και το μεσημέρι, μετά από τη λήψη μέτρων και την απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων τους στο νέο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Παρά τις προβλεπόμενες εκ του κώδικα απαγορεύσεις σε συγκεκριμένα τμήματα της Σταματίου Πρωίου, αλλά και εξαιτίας της χαοτικής σήμανσης που παραμένει μετά τις κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη, μα και με δεδομένη πλέον την επαναφορά της διπλής κυκλοφορίας στην Ακτή Παπάγου και την Ακτή Πέτρου Ράλλη, το σύνολο των παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων της παραλιακής, βρήκε χωρίς λεπτό καθυστέρησης... τη νέα του “στέγη”.

Ειδικότερα, από την έναρξη της προαναφερθείσας οδού έως και το ύψος του κτιρίου του ΙΚΑ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, η μία πλευρά του οδοστρώματος καταλαμβάνεται από έναν σημαντικό όγκο οχημάτων, οι οδηγοί των οποίων επιδεικνύουν μία απερίσκεπτη κυκλοφοριακή συμπεριφορά σε συγκεκριμένα σημεία, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις καθυστερήσεις στη διέλευση μεγάλων οχημάτων, μικρών φορτηγών ή και των mini bus.

Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα της οδού Σταματίου Πρωίου “κινείται” πλέον η αντίστοιχη του παραλιακού μετώπου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως, αφέθηκε ελεύθερο και υπό τη “σκιά” της επιβολής προστίμων από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, ώστε να μην εμποδίζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κατευθύνονται και απομακρύνονται προς και από την πόλη.

Πέραν της υπαρκτής ανάγκης αύξησης των διαθέσιμων χώρων στάθμευσης πλησίον της Ερμούπολης, αλλά και της διευθέτησης και τακτοποίησης των πινακίδων της οδού Σταματίου Πρωίου, καθίσταται σαφές πως, η άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος του κέντρου, θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν το σύνολο των πολιτών τηρούσε τα προβλεπόμενα, δεν στάθμευε αυθαίρετα και αξιοποιούσε κάθε εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.