Οι εθελοντές καθάρισαν τα μονοπάτια της Δονούσας

  • Παρασκευή, 15 Απριλίου, 2016 - 06:20

Ολοκληρώθηκε τη δευτέρα 11/4 με πολύ μεγάλη επιτυχία το τριήμερο εθελοντικού καθαρισμού των μονοπατιών της Δονούσας.

Ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα τους Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" συνολικά 35 εθελοντές πήγαν στη Δονούσα προκειμένου να συμβάλλουν και αυτοί μαζί με τους κατοίκους στην ανάδειξη των όμορφων πεζοπορικών διαδρομών του νησιού.

Τη δράση στήριξαν εξ αρχής όλοι οι φορείς της Δονούσας, η Δημοτική Κοινότητα, η Ένωση Δονουσιωτών Κυκλάδων, η Εκκλησιά, το Γυμνάσιο - Λύκειο, οι επαγγελματίες της σίτισης και της στέγασης.

Οι εθελοντές φιλοξενήθηκαν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ με το πέρας των εργασιών το μεσημέρι έτρωγαν όλοι μαζί στο πνευματικό κέντρο του νησιού φαγητά μαγειρεμένα από τα μέλη του Συλλόγου. Οι κάτοικοι διέθεσαν τα απαραίτητα εργαλεία (τσάπες, τσουγκράνες, πριόνια) και αυτοκίνητα για τις καθημερινές μεταφορές.

Συνολικά 4 διαδρομές καθαρίστηκαν, ενώ άνοιξε και μία καινούρια διαδρομή (Μεσσαριά- Μερσίνη), επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο το υπάρχον Δίκτυο Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος του νησιού.

Στόχος είναι η διαρκής ανάδειξη και επέκταση των περιπατητικών διαδρομών του νησιού, προκειμένου η Δονούσα να γίνει προορισμός για όσους αγαπούν το περιβάλλον και την πεζοπορία.

Από τώρα λοιπόν ραντεβού τον Απρίλη του 2017!!!