Έναρξη εργασιών τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του παραλιακού τμήματος του χωριού

Φωτίζεται η παραλία του Μέγα Γιαλού

Στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοικητικής ατζέντας που περιλαμβάνει δράσεις αναβάθμισης των παραλιακών τμημάτων του νησιού βρίσκεται και η πολυσύχναστη παραλία στο χωριό του Μέγα Γιαλού, με τις αρχικές εργασίες τοποθέτησης φωτιστικών σωμάτων να έχουν -ήδη – υλοποιηθεί.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα αίτημα που προέρχεται από τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης, στην οποία και ανήκει η συγκεκριμένη παραλία, τα μέλη της οποίας από πέρυσι είχαν επισημάνει την ανάγκη βελτίωσης του φωτισμού, κυρίως δε, για τις βραδινές ώρες, οπότε και η διέλευση οχημάτων και δικύκλων απαιτούσε αυξημένη προσοχή από το εν λόγω ιδιαίτερα “σκοτεινό” σημείο.

Σήμερα, με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, έχουν ξεκινήσει οι απαιτούμενες εργασίες κατά μήκος του μικρού τοίχου που ορίζει την πλαζ από το ύψος του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί οι αρχικές βάσεις επάνω στις οποίες θα μπουν τα φωτιστικά σώματα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, τα φωτιστικά που υφίσταντο μέχρι πρότινος στην παραλία του Μέγα Γιαλού έφεραν σημαντικές φθορές, ενώ έλειπε κι εξοπλισμός, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο σημείο να μη φωτιζόταν επαρκώς και ικανοποιητικά.

Ετικέτες: